Dag 50. Captieux-Bazas
Door: JanDe.
Blijf op de hoogte en volg John
20 Oktober 2010 | Frankrijk, Bazas
Verslag van 20-10-2010 .
1)Route.
Start 8.15 uur vanuit Captieux.
Aankomst 14.15 uur.
Pleisterplaats: Bazas *).
Vandaag gelopen 22 km. Totaal 1330 km.
Totaal 1.733.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, akkers en weilanden in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer
Een gevarieerde dag met eerst bewolking, daarna regen van 8.30 tot 11.00 uur en daarna zonnig met temperaturen tussen 10 en 18 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Vanmorgen werd er aan de deur geklopt en toen we die openden werd ons gevraagd of we de mevrouw een boek konden lenen. We hebben haar verteld dat we enkel in de bieb sliepen en niet de beheerder waren en ze werd dus zonder boek heen gezonden. Gelijk begon het te miezelen en we dachten dat zal toch geen relatie hebben met de voornoemde weigering. Vandaag hebben we ook weer over de oude spoorbaan gelopen, dat was niet makkelijk omdat de ballast er nog lag. Na de koffiestop in Beaulat waar de scepter werd gezwaaid door dames gingen we weer on route. Waarschijnlijk nog onder invloed van de zwaaiende scepter liepen we te ver door, daardoor hebben we wel nog een mooie kerk gezien. Een dame kwam naar ons toe en vertelde dat de weg waarop we liepen geen onderdeel van de route (camino) was. Nadat ze een blik op de kaart had geworpen gaf ze aan dat de daarop vermelde route niet te volgen was vanwege de nieuwe autoweg in aanleg. Nou, daar kwamen we later ook achter. Het asfalt was nog warm maar onze route was van de aardbodem verdwenen. Geen mens te zien of geen auto in de buurt om iets aan de vragen. Dus we moesten voorlopig met de kompas aan de slag en dat gaf resultaat. Met een kleine omweg kwamen we weer op de juiste route.
Bazas een oude stad met een mooie kathedraal lag in de zon op ons te wachten.
8) Slaapplaats.
We slapen vandaag in de gites
9) Eten.
We maken vandaag weer zelf ons eten.
Voor foto’s klik op onderstaande link:
*) Bazas is een gemeente in het Franse departement Gironde (regio Aquitanië) en telt 4357 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Langon.
De oppervlakte van Bazas bedraagt 37,4 km², de bevolkingsdichtheid is 116,5 inwoners per km².
Groet en tot morgen dag 51 ,
JanDe.
20 Oktober 2010 - 18:08
ROB EN SILVIA:
Proficiat met jullie 50
dagen wandelen .Hopelijk
gaat het jullie de komende dagen ook goed af. Veel succes verder.
John bedankt voor de kaart.
Groetjes rob en silvia. -
21 Oktober 2010 - 16:01
Ewan En Chantal En L:
Hallo John en Piet hier even een berichtje uit Elsloo. wij vinden dat jullie het hartstikke goed doen. Vandaag ben ik Ewan jarig en zal er eentje drinken op jullie. Nou zet hem op en laat de kop niet hangen. groeten en tot snel Ewan Tal en kleine Levi doei..... -
21 Oktober 2010 - 16:31
Daniels Lambert:
proficiat met uw 50ste wandeldag.ik ben verjaard en 63 geworden
ik hoop een van de volgende jaren ook eens naar compostella te wandelen nog vele groetjes van uw trouwe suporter berke van de Heikabouters
21 Oktober 2010 - 16:40
Annie:
Hoi stappers,vandaag de 50ste dag,het loopt als een trein.Jullie doen niet mee met de staking!
Geweldig zoals het loopt en we via het verslag van de trip mogen meegenieten,nog mooie dagen wens ik jullie toe.Met dit weer houden jullie het nog wel even vol,sukses de komende dagen,Groetjes ,
de buurvrouw. -
22 Oktober 2010 - 06:56
Piet Van Mulken:
het gaat jullie goed en Proficiat met jullie 50 wandeldag -
24 Oktober 2010 - 14:27
Roy, Jacklyn & Kyano:
Hoi John en Piet,
leuk om te lezen wat jullie meemaken en dat t jullie goed bevalt! We wensen jullie veel succes en plezier voorde rest van de tocht!
John, hartelijk bedankt voor de kaart! Het gaat heel goed met Roy, alleen nog wat last van de spieren in z'n onderrug maar dat is een kwestie van aansterken.
De nieuwe baan van Jacklyn bevalt goed en Kyano gaat op alle mogelijke (en onmogelijke) plaatsen staan! :)
Gr Roy, Jacklyn & Kyano