Dag 49. Roquefort-Captieux
Door: JanDe.
Blijf op de hoogte en volg John
19 Oktober 2010 | Frankrijk, Captieux
Verslag van 19-10-2010 .
1)Route.
Start 8.15 uur vanuit Roquefort.
Aankomst 16.30 uur.
Pleisterplaats: Captieux *).
Vandaag gelopen 36 km. Totaal 1308 km.
Totaal 1.744.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, akkers en weiden in een heuvelachtige omgeving
3) Het weer
Een bewolkte en frisse dag met temperaturen tussen 5 en 16 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren was er geen verwarming in de gites. Dat was een domper want het was op zijn zachts gezegd frisjes. We moesten ons in de stad gaan warmen. De nacht hebben wij overleefd dankzij een dubbel pakket dekens. Na de eerste kilometers vanmorgen werden we verrast met een bezoek van de gendarmerie. Ze vroegen ons wat we aan het doen waren. Nadat we hen dat zo goed mogelijk hadden uitgelegd moesten we onze passen laten zien. Die werden in de auto gecontroleerd met behulp van een PC. We kregen onze passen terug en ze wensten ons bon route. Later toen we op een dijk liepen waar vroeger een spoor was geweest, hoorden we motors naderen.
Wat schetst onze verbazing, we kregen weer bezoek van de gendarmerie die weer wilde weten wat we aan het doen waren. Voor de tweede keer uitgelegd en weer verder. Zo’n 5 km voor Captieux stond er opeens een squad voor ons met , hoe raad u het, twee gendarmes. Ze vroegen ons weer wat we aan het doen waren en voor de derde keer legden wij het hun uit en konden verder.
Heel Frankrijk staakt zo’n beetje dus waarom de gendarmerie niet?
We weten nog steeds niet waar het aan ligt dat wij drie keer worden gecontroleerd. We weten ook niet of de slaapplaats, de plaatselijke bieb, hier iets mee te maken heeft.
Laatste nieuws: Boven Captieux vliegen helicopters en onze pelgrims denken dat die naar hun op zoek zijn omdat ze niet weten of er soms een opsporingsverzoek tegen hun loopt.
Note van de webmaster: Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper.
8) Slaapplaats.
We slapen vandaag in de bibliotheek, we vragen ons af hoe dat zal liggen, op die doktersromans.
9) Eten.
We eten in een plaatselijk restaurant.
Voor foto’s klik op onderstaande link:
*) Captieux is een gemeente in het Franse departement Gironde (regio Aquitanië) en telt 1503 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Langon. De oppervlakte van Captieux bedraagt 121,9 km², de bevolkingsdichtheid is 12,3 inwoners per km².
Groet en tot morgen dag 50 ,
JanDe.
20 Oktober 2010 - 11:37
Wil Hanssen:
We feliciteren jullie met je 50e wandeldag en hopen dat jullie genieten van jullie resterende tocht. -
20 Oktober 2010 - 12:01
Annemie En Thei:
hee john en piet zo te lezen zien ze jullie toch wel als donkere figuren in dat mooie franse land (grapje he) maar ja ze laten jullie gelukkig wel weer verder lopen, we wensen jullie verder veel loopplazier en tot schrijvens weer gr oet Maes -
20 Oktober 2010 - 12:30
Anny:
7 X 7 dagen al op pad, niet te vatten!
Misschien hadden ze jullie beter kunnen oppakken voor een nachtje, hadden jullie tenminste een bed gehad in een verwarmde cel, in plaats van op de grond te slapen in de bib.In de bib hier staan comfortabele zeteltjes...Laat het de pret niet drukken, en wandel maar door. -
21 Oktober 2010 - 17:00
Fina Oma Van Piet:
Hallo Pietje. Hier met oma Fina hoe gaat het met je? Hier in Stein in alles goed. Ik hoop dat het met jou ook goed gaat en dat we elkaar snel weer zien.
Groetjes en tot snel van de mam.xxxxxxx -
21 Oktober 2010 - 17:02
Annie En The:
Hallo Piet hier met je zus.Is het een beetje te doen met de kou? Het begint gelukkig al op te schieten. Groetjes en tot snel annie the en Mickey haha. -
21 Oktober 2010 - 17:04
Ewan En Chantal Levi:
Piet en John zet hem op wij drinker er vandaag ene op jullie. Groeten en tot snel.