Dag 22. Muros de Nalón-Avilés
Door: JanDe.
Blijf op de hoogte en volg John
22 September 2010 | Spanje, Avilés
Verslag van22-9-2010 .
1)Route.
Start 8.05 uur vanuit Muros de Nalón
Aankomst. 16.00 uur.
Pleisterplaats: Avilés *)
Vandaag gelopen 28 km. Totaal 573 km.
Totaal 764.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, akkers en kuststroken in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer
In de ochtend bewolkt later mooi weer met temperaturen tussen de 19 en 25 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Het oude liedje beiden blaren.
5) Psyche.
De moraal is nog steeds goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
De politie is je beste vriend, luidde ooit een slogan in Nederland.
Nu in Spanje maken ze dat ook waar, lees en geniet mee.
Een politiewagen stopt naast ons en een agente vraagt waar we naar toe gaan?
We maken haar duidelijk dat we richting Irun gaan, waarna zij ons verteld dat Santiago toch de andere kant op is. Na nog meer uitleg van ons wordt haar duidelijk dat we daadwerkelijk tot in Vezelay willen wandelen en na een korte stilte zegt ze madre mia en na een bueno is ze vertrokken.
Vanmorgen hadden we al een politiewagen laten stoppen om de juiste weg te vragen, de agent was vriendelijk, zeer behulpzaam en had zelfs geen ochtendhumeur en daardoor hebben we de verkeerde weg kunnen voorkomen.
Het boek gaf aan dat de route slecht gemarkeerd was en dat hebben we mogen merken, geen pijlen of schelpen te vinden. Bovendien zagen we weinig mensen om de juiste route te vragen. Dan maar over de weg naar de volgende plaats wat meer kilometers betekend. Zo kom je ook op andere plaatsen dan langs de camino wat de mensen dan ook weer verwonderd, die zien anders nooit Hollanders te voet. Maar de mensen onderweg zijn zeer behulpzaam en helpen je graag weer op het juiste pad of geven je adviezen met meerdere opties.
Bueno.
8) Slaapplaats.
We slapen vanavond weer in een pension.
9) Eten.
Wij eten vanavond uit, in een testaurant.
Voor foto’s klik op onderstaande link:
*) Avilés is een gemeente en havenstad in de Spaanse regio Asturië met een oppervlakte van 27 km². In 2007 telde Avilés 83.320 inwoners. Avilés is de hoofdstad van de comarca Avilés
De gemeente Avilés is qua oppervlakte een relatief kleine gemeente en is gelegen in het cen-trale deel van de Asturiaanse kust, zo'n 25 km van de havenstad Gijón in het oosten en 27 km van de Asturiaanse hoofdstad Oviedo in het zuiden. Het grenst in het noorden aan de Golf van Biskaje, in het oosten aan Gozón, in het zuiden aan Corvera, en in het westen aan Castrillón en Illas.
Avilés is de op een na grootste havenstad en de grootste vissershaven van Asturië
Groet en tot morgen dag 23 ,
JanDe.
22 September 2010 - 17:33
John Ackermans:
Beste volgers,
John en Piet hebben weer foto's geplaatst het loont zich dus om de link te gebruiken!!!
Groet,
JanDe. -
22 September 2010 - 20:45
Anneke Armengaud:
hallo wandelaars.
Ik geniet van jullie mooie foto's,...wie is die goede fotograaf?
veel succes verder.