Dag 23. Avilés-Gijón
Door: JanDe.
Blijf op de hoogte en volg John
23 September 2010 | Spanje, Gijón
Verslag van 23-9-2010 .
1)Route.
Start 8.10 uur.
Pleisterplaats: Gijón *)
Vandaag gelopen 30 km. Totaal 603 km.
Totaal 804.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, akkers en industriegebieden in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer
In de ochtenduren bewolkt maar later mooi weer met temperaturen tussen de 19 en 23 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Piet is blarenvrij maar John heeft nog steeds last van blaren
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond in Aviles hebben we gezelschap gehad van de Spaanse Lourenzo uit Malaga. Hij heeft ons de stad laten zien en ons gewezen op een speciale worstenwinkel, waarbij hij ons leerde dat je altijd eerst moet proeven voordat je iets koopt.
De winkeljuffrouw die begreep hoe Lourenzo te werk ging, sneed kleine stukjes van de worst of de ham af. Voor je het wist had je bijna je buik vol.
Hij vroeg ons om samen met hem te eten en van dat aanbod maakten wij graag gebruik. Met de ingekochte worst, kaas, brood en wijn werd het een heerlijke maaltijd. Dat samen met de gesprekken die daarna nog worden gevoerd is het leven op de camino zeer mooi. Voor iemand die 5 caminos heeft gedaan is er ook ontzag van de anderen aan de tafel. Hij heeft ze wel allemaal op de fiets gedaan en tevens gaf hij aan dat bij iedere 10 km een biertje hoort (dan heeft John nog 290 glazen bier tegoed van de vorig camino).
Ook neemt hij altijd voldoende tijd voor het maken van foto’s.
Vanmorgen schoot hij echter in de stress omdat zijn pelgrimspaspoort zoek was.
We hebben samen gezocht (gebeden tot St Antonius) en we hebben het gevonden. Toen we afscheid namen was hij nog steeds zo blij als een kind.
Ofschoon dat het afscheid toch ook wel een beetje pijn deed.
8) Slaapplaats.
Op de camping.
9) Eten.
In een restaurant.
Voor foto’s klik op onderstaande link:
*) Gijón (in het Asturisch Xixón) is een gemeente in de Spaanse provincie Asturië in de regio Asturië met een oppervlakte van 181,60 km². Het is de hoofdstad van de gelijknamige comarca. De stad staat vooral bekend om een van de grootste havens van Noord-Spanje. In de Middeleeuwen en de Romeinse tijd heette de stad Gigia.
Gijón heeft 277.500 inwoners.
Groet en tot morgen dag 24 ,
JanDe.
24 September 2010 - 13:09
Daniels Lambert:
ik geraak hoe langer geraakt door de avonturen die jullie meemaken ,ik zou er graag bij geweest zijn nu ik dit allemaal hoor zijn vandaag gaan wandelen in de kazerne van Leopoldsburg ten voordelen van mentaal gehandikapten , aansluitend kregen we spagetti , geweet wel die dingetjes met die sleerten , groetjes van de Heikabouters nog veel sterkte , berke -
24 September 2010 - 16:00
Miep Senden:
Hoi John en Piet veel succes met jullie trip jammer John dat jij nog altijd blaren hebt.Jullie kennen mij niet maar ik ben een wandel vriendin van Lilian groetjes Miep en jo Senden