Dag 21. Santa Marina-Muros de Nalón - Reisverslag uit Muros de Nalón, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 21. Santa Marina-Muros de Nalón - Reisverslag uit Muros de Nalón, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 21. Santa Marina-Muros de Nalón

Door: JanDe.

Blijf op de hoogte en volg John

21 September 2010 | Spanje, Muros de Nalón

Beste volgers,

Verslag van 21-9-2010.
1)Route.
Start 8.05 uur vanuit Santa Marina
Aankomst 15.10 uur.
Pleisterplaats: Muros de Nalón *)
Vandaag gelopen 27 km. Totaal 545 km.
Totaal 726.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos akkers en weiden in een heuvelachtige omgeving
3) Het weer
In de ochtend eerst bewolkt daarna mooi weer met temperaturen tussen 19 en 26 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Dit wordt een saai hoofdstuk, Piet en John hebben nog steeds blaren. Het pootje baden heeft dus niet gebaat.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Voor vandaag stond de koninklijke weg op onze route. We moesten aan de plaatselijke bevolking wel nog vragen of hij open was.
We hadden onze beste outfit aangetrokken om er goed op te staan op zo’n aansprekende route. Dat we deze route ook nog van de andere kant moesten belopen maakte ons wel wat zenuwachtig. De bevolking gaf ons aan dat de weg open was. Nu maakten wi,j met alle opgedane ervaring, de eerste stappen op de koninklijke weg (Camino del Rei). Met een flinke afdaling op een met losse stenen geplaveide weg doken we de diepte in. Beken moesten worden overgestoken zonder bruggen of doorwaadbare plekken. Ook de breedte van de weg werd steeds smaller en de begroeing in de bermen dichter en dikker met doornstruiken.
Na 2 km kwam er een einde aan de (koninklijke) weg. We werden aan de andere kant van de weg opgevangen door een bewoner die ons vertelde dat we het tweede gedeelte niet mochten lopen, dit vanwege de opgelopen schade: modderige schoenen en broeken, geschramde gezichten en gerafelde rugzakken.
Daar stonden we nu alweer een ervaring rijker en een illusie armer.
8) Slaapplaats.
In een pension
9) Eten.
We kokkerellen vandaag weer zelf, dat is goed voor de lijn.

Voor foto’s klik op onderstaande link:

*) Muros de Nalón is een gemeente in de Spaanse provincie Asturië in de regio Asturië met een oppervlakte van 8 km². In 2007 telde Muros de Nalón 1987 inwoners.

Groet en tot morgen dag 22 ,
JanDe.

• 22 September 2010 - 09:31

Anny:

óla peregrinos,
    weet je hoe pelgrims elkaar begroeten?
    Ultreya e Suseya = westwaarts en houd vol.
    Geldt dat ook voor jullie, aangezien jullie "en vuelta" lopen?Het maakt niet uit of jullie nu oost- of westwaarts lopen, het 'kunnen' lopen is het belangrijkste.
    Que te vaya bien! Het ga jullie goed!

• 22 September 2010 - 13:28

Piet Van Mulkenpiet :

piet enjohn groeten van mij ik volg je van af nu want van af nu wist ik het pas ik zou zeggen veel sucses en minder blaren hoi piet weet wel wie ik ben