Dag 8 Negreira-Santiago de Compostella
Door: JanDe.
Blijf op de hoogte en volg John
08 September 2010 | Spanje, Santiago de Compostela
Verslag van 8-9-2010.
1)Route.
Start 8.30 uur vanuit Negreira
Aankomst 14.45 uur.
Pleisterplaats: Santiago de Compostella
Vandaag gelopen 23 km.Totaal 219 km.
Totaal 292.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bosrijke omgeving en bebouwd gebied.
3) Het weer
In de ochtend bewolkt en van 10.00 tot 11.oo uur regen bij een temp van 23 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Slecht zowel Piet als John hebben last van blaren.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond wilden we op tijd gaan eten. dat lukte niet omdat het restaurant pas om 20 uur open ging. In de refugio was geen kookgelegenheid. Het op tijd naar bed gaan viel dus deels in het water. Vanmorgen eerst droog weer afgewacht alvorens te vertrekken maar we hielden het evengoed niet lang droog. Tijdens de eerste koffiestop ruimde de eigenaresse de sigaar van Piet per ongeluk op. Samen met vele soory's kreeg hij tenslotte een sigaar van haar dochters bruiloft. Onderweg passeerde ons de bekende David (van de teenslippers) en hij gaf aan dat hij een picknick zou organiseren op het plein voor de kathedraal. Toen we er aankwamen was er geen David maar even later kwam hij aanzeulen met verschillende plastic zakken met inhoud.We hebben het ons goed laten smaken. We hebben vervolgens de kathedraal bezocht en diverse andere zaken geregeld.Daarna hebben we een plaatsje gezocht in de refugio alwaar het behoorlijk druk was.
Na de was en een douche gingen we op zoek naar een restaurant. Voor John een bekend adres van 3 jaar geleden.
Hier stond het hele menu binnen 5 minuten op tafel.
Met eten hebben we het ondanks dat niet vlugger gedaan.
8) Slaapplaats.
We slapen in de refugio.
9) Eten.
Eten doen we in een restaurant.
Voor foto’s klik op onderstaande link:
De legende van Santiago de C.
Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Palestina was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven aan de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek.
Naam
De stad heet officieel kortweg Santiago, maar er zijn nog veel meer steden die zo heten. Compostella is een bijnaam, die vooral wordt gebruikt als men de stad als bedevaartsoord beschouwt. De gecombineerde naam 'Santiago de Compostella' kan dan ook worden vertaald als: 'Santiago, bijgenaamd Compostella'.
Meestal wordt gezegd dat de bijnaam komt van Campus Stellae (Sterrenveld), vanwege de ster die, volgens de overlevering, het gebeente van Jakobus op deze plaats heeft aangewezen. Een andere verklaring is dat de naam naar een 'begraafplaats' verwijst (denk aan ons woord 'compost').
De naam van het nabijgelegen dorp Lavacolla, waar ook het vliegveld ligt, kan worden uitge-legd als: zich wassen. Hier wasten de pelgrims zich in de rivier, voordat ze de heilige stad binnengingen.
Groet en tot morgen dag 9 ,
JanDe.
08 September 2010 - 21:28
Thuisfront:
Tip van ons,koop ook maar een paar slippers, als David daar zijn tocht mee loopt dan kunnen jullie dat ook.Het ongemak van blaren is dan misschien ook snel verdwenen.