Dag 9 Santiago de C- Pedrouzos - Reisverslag uit Pedrouzos, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 9 Santiago de C- Pedrouzos - Reisverslag uit Pedrouzos, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 9 Santiago de C- Pedrouzos

Door: JanDe.

Blijf op de hoogte en volg John

09 September 2010 | Spanje, Pedrouzos

Beste volgers,

Verslag van 9-9-2010.
1)Route.
Start8.00 uur vanuit Santiago
Aankomst14.15 uur.
Pleisterplaats: Pedrouzo
Vandaag gelopen 22 km.Totaal 241 km.
Totaal 321.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Eerst een stukje stad en vervolgens bos en heide.
3) Het weer
In het begin bewolkt en later zonnig bij een temp van 23 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Slecht, John en Piet nog steeds blaren
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Als je vermoeid bent en op de slaapzaal al dat gesnurk hoort da belooft dat weinig goeds. En jawel hoor, het werd een mooi concert.
Vanmorgen vie de bedrijvigheid op de slaapzaal wel mee. Na de gebruikelijke ochtendrituelen gingen we op pad en al spoedig kwamen ons de eerste pelgrims tegemoet. Enkelen waren bijzonder fit maar we zagen ook zwaar gehavende. Sommigen liepen mank of sleepten zich voort met een gezicht dat op onweer stond. De meesten zijn zelfs te moe om te groeten.
Hoe later het wordt hoe drukker en mede daardoor krijgen we steeds meer reacties van malu, wat verkeerd betekent en na onze uitleg zijn we "en vuelta" wat terugreis betekent. Wanneer het zo druk is hoeven we geen boekwerk te raadplegen. Als dit wel nodig is zoals op minder drukke dagen kan dat nog wel eens een omweg opleveren.
We zullen attent moeten blijven wat dat betreft. De drukte naar Santiago blijkt ook in Pedrouzo. In de twee grootste refugio's was maar 1 bed vrij, in de refugio waar we nu slapen kregen we de laatste twee bedden. Dat geeft altijd een fijn gevoel. Bovendien schijnt de zon nog zodat de was kan drogen, iets wat de laatste 3 dagen niet is gelukt.
Het was vandaag een mooie tocht.
8) Slaapplaats.
In de refugio.
9) Eten.
In een restaurant

Voor foto’s klik op onderstaande link:

Groet en tot morgen dag 10 ,
JanDe.