Dag 7 Olveiroa-Negreira - Reisverslag uit Negreira, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 7 Olveiroa-Negreira - Reisverslag uit Negreira, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 7 Olveiroa-Negreira

Door: JanDe.

Blijf op de hoogte en volg John

07 September 2010 | Spanje, Negreira

Beste volgers,

Verslag van 7-9-2010.
1)Route.
Start 8.05 uur vanuit Olveiroa
Aankomst 17.15 uur.
Pleisterplaats: Negreira*)
Vandaag gelopen 34 km.Totaal 196 km.
Totaal 261.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Voornamelijk bos.
3) Het weer
Bewolkt met regen van 8.30 tot 15.00 uur daarna mooi.dit alles met temp. tussen 23 en 30 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Niet zo best John en piet hebben allebei blaren.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond weer aan een internationale tafel gezeten en over de camino gesproken. Er waren Fransen , Duitsers, Spanjaarden, een Zwitser, een Brasiliaan en natuurlijk 2 Steindenaren. De vooertaal varieerde van Steins tot alle andere wereldtalen. Daar waar dat nodig was werd elkaar geholpen om tot een gesprek te komen. Er blijken vele tafelgenoten geen full-time job te hebben. Ze willen genieten van het leven lijkt het. Ach daar is volgens ons niets mis mee. Met de kroegbaas hebben we gesproken over zijn nieuwe kroeg tegenover de refugio die er inmiddels 2 jaar was. Er was geld te verdienen van maart tot oktober. Het lijkt ons geen gek idee, de rest van het jaar zouden we dan kunnen besteden aan het wandelen van de camino. Manolo de rijkste man uit het dorp heeft ons aangeraden een pension te openen bij de refugio. Over het loon dat we konden/mooesten verdienen deed hij geen uitspraak.
Over vandaag kunnen we kort zijn het was hondenweer.Daardoor krijgen we ongemakken zoals blaren, waardoor het plezier er toch vanaf gaat.
Maar morgen is er een nieuwe dag.
8) Slaapplaats.
In de refugio.
9) Eten.
In een restaurant.

Voor foto’s klik op onderstaande link:

Negreira is een gemeente in de Spaanse provincie A Coruña in de regio Galicië met een oppervlakte van 115 km². In 2001 telde Negreira 6592 inwoners. Ne-greira is de hoofdstad van de comarca La Barcala.

Groet en tot morgen, dag 8,
JanDe.

• 07 September 2010 - 20:40

Jan En Bonnie:

aan alles komt een eind ook aan de regen en blaren maar probeer er het plezier in te houden
    gr jan j

• 08 September 2010 - 11:43

Anny:

Een weekje zijn jullie nu weg. Ondanks de regen en de blaren, hadden jullie ook mooi weer, prachtige tochten, leuke ontmoetingen en gezellige avonden.
    Steek straks een kaars aan in Compostella en beginnen dan maar aan de grote terugtocht. Alle succes, wij duimen ervoor!!!
    Citaat van de week:
    The winner says: it may be difficult but it's possible
    The loser says: it may be possible but it's too difficult

• 08 September 2010 - 19:31

Loek:

Heej John,
    Loop maar langzaam. Ik heb het geweldig naar mijn zin, en tot nu toe alles in de hand.
    Heel veel plezier samen.
    P.s. die blaren is maar tijdelijk...........
    groet

Loek