Dag 8 Sleen - Coevorden
Blijf op de hoogte en volg John
10 September 2007 | Nederland, Coevorden
Verslag van 10/9.
1)Route.
Start 9.30 uur.
Aankomst 15.00 uur.
Pleisterplaats: Coevorden *)
Vandaag gelopen 24 km. Totaal gelopen 164 km. Totaal 21.866 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers in een vlakke omgeving.
3) Het weer.
Een bewolkte dag met regen van 10.15 tot 11.00 uur en een buitje tijdens de eindsprint bij temperaturen tussen 16 en 18 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Bij een rondwandeling door de oude kern van Sleen bleken veel huizen te zijn voorzien van rieten daken. Dit getuigd van een rijk verleden.
Bij restaurant "de Chaoot" hebben we lekker gegeten. De bediening deed de naam van de zaak alle eer aan.Geslapen in de kapiteinskamer die mooi was ingericht en voorzien van een goed bed.
Het slapen was dan ook een genot voor ons beiden.
Vanmorgen na een verrrukkelijk ontbijt de eerste stappen richting Coevorden. Nadat we goed en wel op pad waren kregen we de eerste echte regenbui met een behoorlijke wind op kop. De noodzaak tot schuilen in het bos was evident.
De koffiestop was deze keer binnen in een café te Holsloot. De wind bleef ook daarna op kop wat de tocht vandaag zwaar maakte. Den Hool was een typisch plaatsje voor deze streek.
In Coevorden kregen we nog een kleine bui en toen hadden we een terrasje verdiend. Bij Mevr. Meijerink werden we ontvangen met koffie en wafels.
Deze mevrouw ontvangt al 30 jaar gaste om te slapen.
Een dame met een ruime ervaring dus.
8) Slaapplaats.
L&O bij Mevr. Meijerink.
*) Coevorden ((Nedersaksisch: Koevern) (ook wel: Ganzenstad) is een stad en gemeente in het zuid-zuidoosten van de provincie Drenthe in Nederland. De gemeente telt 36.019 inwoners (1 juni 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 300 km² (waarvan 2,81 km² water).
De oude vestingwerken van de stad Coevorden stammen uit (1646). Later zou Menno van Coehoorn de stad van nieuwe vestingwerken voorzien.
Op 26 november 944 schonk keizer Otto I van het Heilige Roomse Rijk "het recht van foreest" (het jachtrecht) in de Pagus Thriente aan Bisschop Balderik van Utrecht. Hiermee kwam de regio onder bestuur van het Utrechtse bisdom.
De eerste vermelding van de plaatsnaam vind men in 1036, in de naam van Fredericus van Coevorden. De eerste schriftelijke vermelding (op een oorkonde) van Koevoorde (een plaats waar boeren hun koeien door een doorwaadbare plek in een rivier dreven) dateert van 1148.
Groet en tot morgen dag 9,
JanDe.
10 September 2007 - 17:33
Liesbeth:
Lilian geniet er maar eet maar goed want als je terug komt werken kun je je weer ouderwets ergeren aan de post. -
11 September 2007 - 06:44
Ger Jakobs:
Hallo Lilian en John, geniet nog maar deze week want het blijft deze week nog redelelijk goed weer. Voor lilian je wandelt in de omgeving (Drente) waar je voorouders vandaan komen bij Emmen (Nieuwe Ansterdam, daar is jou vader geboren en je over,over grootvader komt van Hoge/Lage Smilde vandaan. Dus je moet daar wel een thuisgevoel hebben en de natuur is daar in die ongeving prachtig met veel bos. Geniet er van want het is zo weer voorbij. Groetjes van Annemie en Ger.