Dag 7 Schoonloo - Sleen - Reisverslag uit Sleen, Nederland van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 7 Schoonloo - Sleen - Reisverslag uit Sleen, Nederland van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 7 Schoonloo - Sleen

Blijf op de hoogte en volg John

09 September 2007 | Nederland, Sleen

Beste volgers,

Verslag van 9/9.
1)Route.
Start 9.20 uur.
Aankomst 15.00 uur.
Pleisterplaats: Sleen *)
Vandaag gelopen 25 km. Totaal gelopen 140 km. Totaal 186.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden, heide en akkers in een vlakke omgeving.
3) Het weer.
Bewolkt met af en toe motregen bij temperaturen tussen 13 en 20 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
De nacht in de blokhut zijn we goed doorgekomen. Vanmorgen na een zelfgemaakt ontbijt en een fikse regenbui op pad, snel het dorp uit richting bossen. In orvelte haddden we de kofiestop op een biologisch bedrijf dat speciaal voor PP-lopers haar kantine ter beschikking stelt. In het bos,genaamd Sleenerzand, is kunst opgesteld. En het moet gezegd het was niet onaardig. We hebben een bezoek gebracht aan het monument ter ere van de initiatiefnemers van het PP. We hadden vandaag, bij een oorlogsmonument, een ontmoeting met een 4-tal lopers die vonden dat we aardig de ps erin hadden.Nadat we een aantal ervaringen hadden uitgewisseld leek het hun leuk om in hun vakantie een deel van het PP. te lopen.In Slaan aangekomen viel ons een met stro en riet versierd spiekerhuis op.
Later bleek dat dit huis hoorde bij ons overnachtingsadres.
We werden hartelijk ontvangen door Gerda en Henk met koffie en koek.
8) Slaapplaats.
B&B bij Fam. Schoenlapper.

*) Sleen is een dorp in de gemeente Coevorden in de provincie Drenthe (Nederland).
De oudste sporen van bewoning dateren van zo'n 4500 jaar geleden. De hunebedden in deze omgeving zijn daarvan de stille getuigen. Ooit was Sleen de hoofdplaats van de dingspel Zuidenveld. Dit dingspel was een rechtsgebied dat bestond uit de kerspelen Sleen, Emmen, Odoorn, Zweeloo, Oosterhesselen, Dalen, Schoonebeek en Roswinkel. In 1518 is Sleen een zelfstandige schultambt.
Sleen heeft een grote driebeukige kerk. De kerk staat aan de oude Heirweg van Groningen naar Coevorden. Het gotische koor ontstond waarschijnlijkal aan het eind van de veertiende eeuw. De kerktoren is 68 meter. Nadat in 1867 de spits was afgebrand, kreeg de toren een lantaarnbekroning, die in 1923 door de huidige naaldspits werd vervangen. In 1883 was de kerkrestauratie voltooid. Deze restauratie werd geleid door de bekende architect C.H. Peters, die geadviseerd werd door P.J.H. Cuypers.
Voor 1998 was het tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Na 1998 maakt Sleen deel uit van de gemeente Coevorden.
Het Pieterpad loopt door Sleen.

Groet en tot morgen dag 8,
JanDe.