Dag 104 Cee - Finisterre
Blijf op de hoogte en volg John
31 Juli 2007 | Spanje, Madrid
Verslag van 31/7.
1)Route.
Start 7.00 uur.
Aankomst 12.00 uur.
Pleisterplaats: Finisterre *)
Vandaag gelopen 18 km. Totaal gelopen 2902 km. Totaal 3.869.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen/steden maar veel bos, weiden en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
De laatste loopdag was bewolkt met temperaturen tussen 14 en 24 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond was een echte zomeravond, tot laat waren nog mensen aan het wandelen langs de promenade en het strand.Vandaag begonnen aan de laatste kilometers en het voelde vreemd aan. In Finisterre Olivier weer ontmoet met wie ik naar de top in Vezelay was gelopen.
Verder nog ontmoetingen met andere bekende pelgrims zoals de Brazilianen uit Manjarin.
Wanneer de paal verschijnt met 0000 km weet je dat het fini is met de tocht. Ik heb symbolisch een aantal zaken verbrand, zoals het rode loopshirt waarmee ik op vele foto's sta.
Om 19.00 uur met de bus naar Santiago om op tijd te kunnen zijn voor de terugreis van morgen. Het afkicken in Finisterre was van korte duur. Ik weet nog niet waar ik vanavond zal slapen. Het is toch anders dan de vorige dagen, ook al was dat steeds een verrassing tijdens de camino in Spanje. Zoals een familie uit Heemstede zei, nadat ik had verteld dat dit mijn laatste dag was van de camino: Welkom terug in de harde wereld en sterkte.
8) Slaapplaats.
Ergens in Santiago, waar plaats is.
*) Finisterre , in het Galicies Fisterra is een gemeente aan de kust op een landtong in de Spaanse provincie A Coruña in de regio Galicië met een oppervlakte van 29 km². In 2005 telde Fisterra 5042 inwoners. De Spaanse naam is Finisterre, Galicisch is Fisterra, het meest westelijke "einde van de wereld". Pas halverwege Portugal is er land dat verder west ligt.
Groet en tot morgen dag 105,
JanDe.
31 Juli 2007 - 18:21
Dienie:
Je hebt het einde van je tocht bereikt aan het einde van de Middeleeuwse wereld. We zijn wel een beetje jaloers op je, op je doorzettingsvermogen onder andere.
Veel sterkte bij je terugkeer naar het gewone leven, en ik hoop dat jij en je gezin ook profiteren van je ervaringen
tot ziens, dienie en paul -
31 Juli 2007 - 19:51
Thei Maesen:
Hallo John,
we hopen dat je een welverdiende rustplaats vindt om je getergde knookjes ten ruste te kunnen leggen. Met het verbranden vanje tshirt hoop ik dat je toch niet je streken mee verbrand hebt.
In ieder geval nogmaals proficiat en geniet van de terugreis.
PS Josh heeft de 1e training erop zitten, ik zal verder niets zeggen in deze dat kan hij het beste zelf vertellen als je terubg bent.
Groet , Thei en Annemie -
31 Juli 2007 - 20:10
Robin En Marja:
John,
Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!! -
31 Juli 2007 - 20:57
Angelo:
John prima prestatie en vergeet niet hoe je deze monstertocht volbracht hebt: kijk altijd vóóruit en zelden terug. Als je terug kijkt zie het dan als datgene wat je niemand meer afneemt en vanwaaruit je veel kunt leren en het anders gaat doen.
Ook de huidige realiteit is: kijk enkel achterom om te bezien hoe je je zelf er doorheen gesleept hebt. Kijk vooruit hetgeen je nu weer gaat ondernemen en met een goed gevolg gaat volbrengen.
Een weerzien met je gezin en echte vrienden maakt het leven weer rooskleurig en geniet van alle moois wat je gezien hebt en nog gaat zien.
Geweldig man je kunt nu de hele wereld aan! -
31 Juli 2007 - 21:12
Bonjako:
john in een woord geweldig we zullen de ervaringen van je missen elke dag via internet.Tot morgen en een voorspoedige reis terug naar stein grjan en bonnie -
31 Juli 2007 - 21:15
Anja En Math.:
John .Profciat vandaag het echte einde van je tocht.Heel knap gedaan.Veel sterkte voor de komende tijd om dit allemaal te verwerken.Tot ziens in stein.PS Jan DE bedankt voor alle 104 dagen. we hebben genoten van de website en nu moeten wij ook af kicken. Het gaat jullie goed en een groet uit Beak. -
31 Juli 2007 - 21:37
Rachelle:
Hoi Papa van mijn liefste vriendje,
Super goed gedaan! Ben blij dat je na 105 dagen weer thuis komt.
Ik kijk uit naar al je verhalen!
Tot snel !
Rasjel -
31 Juli 2007 - 21:51
Willy Aarts:
John
Van harte proficiat, tot spoedig! -
01 Augustus 2007 - 06:41
Liesbeth:
Van harte John. Vandaag weer op Limburgse bodem. Dit neemt niemand je meer af. -
01 Augustus 2007 - 10:47
Feestfamilie (dag 3):
prachtige prestatie John! -
01 Augustus 2007 - 20:41
Sjakie:
Hallo joong van Stein,
Bij deze wil ik je van harte feliciteren met je prestatie van de afgelopen 104 dagen en tot ziens weer in Maastricht.
Groetjes van Sjakie van ut secretariaat.
ps. Natuurlijk ook een compliment aan je webmaster die jouw volgers zo goed op de hoogte heeft gehouden.