Dag 105 Santiago de Compostela - Stein
Blijf op de hoogte en volg John
02 Augustus 2007 | Nederland, Stein
Verslag van 1/8.
1)Route.
Start Santiago 11.35uur.
Aankomst Londen 12.40 uur.
Vertrek Londen 18.00 uur
Aankomst Eindhoven 19.10 uur
Aankomst Stein 20.15 uur
Pleisterplaats: Stein *)
Vandaag gelopen van het ene naar het andere vliegtuig, naar het busje van chauffeur Jan en van het begin van de Heisteeg naar nr. 79 t.b.v. de aanwezige fotografen.
Totaal ca. 450 stappen.
Tot Santiago is na vandaag weer: 2902 km of, 3.869.333 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bewolking, van boven gezien en autoweg in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnig
4) Lichamelijke conditie.
Goed, afgezien van een laatste blaar
5) Psyche.
Heel goed, we reizen huiswaarts.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren heb ik geen andere slaapplaats kunnen vinden dan de vertrekhal op het vliegveld. Door de busreis van Finisterre naar Santiago kwam ik onder de indruk van het landschap en door de drank onder de indruk van de rijkunsten van de chauffeur. In de vertrekhal was nog plaats, alwaar ik een gesprek had met een man uit Israël en een Duitse lerares over de camino. Dit gesprek dat tot diep in de nacht duurde was het sluitstuk van mijn camino de Santiago.
De nieuwe camino was inmiddels gestart waarvan terug naar huis een eerste onderdeel is. De slaaptijd werd beperkt door de drukte op het vliegveld.
Het inchecken en andere procedures bij het vliegen was al van een heel ander patroon als bij de camino.
Aan de bovengenoemde start een aankomst tijden is duidelijk te zien dat de pelgrim en zijn camino, het niet kunnen halen bij de moderne transportmiddelen.
De heenreis 104 dagen en de terugreis in ca. 9 uur, inclusief 5 uur wachttijd.
Het afscheid nemen was en is steeds weer opnieuw een gebeuren dat moeilijk te leren is en nooit zal wennen.
De lucht in op weg naar Londen had ook een gevoel van loslaten. In Londen had ik wat tijd om lucht te happen en het was er zeer druk. De tussenstop gaf me de ruimte om met de nieuwe camino aan de slag te gaan.
Als je dan over Zeeland naar Eindhoven vliegt zie je toch al weer punten van herkenning
De aankomst in Eindhoven bezorgde me de eerste verrassing , in de Arrival stond een delegatie van familie en vrienden terwijl ik alleen Lilian, zoon Josh en Marjan en Peter had verwacht. Ik kon het gelukkig (bijna) droog houden.
Toen met Jan in de bus naar Stein, onderweg bijkletsen en wennen aan alledaagse dingen zoals in de file staan.
Ik ben weer samen met Lilian en Josh de straat ingelopen waar ik 105 dagen geleden , ook samen met hun, ben uitgelopen.
Hier had ik geen gele pijlen meer nodig zoals in België, Frankrijk en Spanje.
In de buurt, waar ik woon staken op meerdere plaatsen de vlaggen uit en ik werd gefeliciteerd en verwelkomd door nog meer familie, vrienden, buren en collega’s .
De loopschoenen, de zolen zitten al weer los, heb ik snel verwisseld voor een paar makkelijker stappers want Lilian had vanwege mijn thuiskomst een feestje gebouwd compleet met een Welkom Thuis taart.
Het feest ging door tot in de kleine uurtjes, en dat kon want voor de day after had ik nog geen loopplanning.
Ook het communiceren ging een stuk gemakkelijker dan de afgelopen 104 dagen,
8) Slaapplaats.
Refugio, Cassa Lilian.
*) Stein is een groot dorp in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg met 11.290 inwoners. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Stein.
Het dorp ligt centraal binnen de gemeente en nabij het snelwegenknooppunt van de A2 en de A76. Bij de plaats horen ook de wijken Kerensheide (waarnaar het knooppunt is vernoemd) en Nieuwdorp waar de pelgrim woont met vrouw en zoon. Nieuwdorp wordt van de rest van het dorp gescheiden door de A76. Het dorp ligt onder de rook van het industriecomplex Chemelot, waar veel inwoners van Stein werken. Ook heeft Stein een haven aan het Julianakanaal.
In Stein staat de Sint-Martinuskerk die in 1894 door de architect Johannes Kayser werd ontworpen. De typische Limburgse mergelen toren stamt uit de 14e eeuw en staat in het oudste gedeelte van de stad, dat iets buiten het moderne centrum ligt.
Naast de woonwijken horen bij Stein ook de in het buitengebied gelegen buurtschappen Maasband, Veldschuur en Kleine Meers (in tegenstelling tot Meers, dat van oorsprong bij Elsloo hoort).
Groet bij mijn laatste bericht,
JanDe.
02 Augustus 2007 - 12:05
Liesbeth:
Welkom terug in Stein. Geniet nu maar met Lilian van een welverdiende vakantie.
Laat je maar goed verwennen door haar. -
02 Augustus 2007 - 17:50
Marleen_johan_kids:
Hallo John,
Proficiat met je prachtige prestatie. Rust nu maar eens goed uit (op het werk?). Mocht je de route in noordelijke richting willen lopen - Bij ons in Ittervoort kun je altijd blijven slapen.
Groetjes van
Marleen, Johan, Simone, Britt en Tom
oet Ittervoort. -
03 Augustus 2007 - 17:00
Monique En Dees :
welkom thuis wat hebben we genoten van jou tochten die we via nick van jeanny doorkregen in berg en terblijt geweldig wat je hebt klaargespeeld geniet weer van je gezin en family en rust maar een beetje uit donderdag begint de 4 daagse in berg dus misschien tot dan!
groetjes uit berg