Dag 93 Villadangos - Astorga - Reisverslag uit Astorga, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 93 Villadangos - Astorga - Reisverslag uit Astorga, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 93 Villadangos - Astorga

Blijf op de hoogte en volg John

20 Juli 2007 | Spanje, Astorga

Beste volgers,

Verslag van 20/7.
1)Route.
Start 6.50 uur.
Aankomst 13.00 uur.
Pleisterplaats: Astorga *)
Vandaag gelopen 30 km. Totaal gelopen 2550 km.Totaal 3.400.000 stappen.
Tot Santiago nog: 270 km of, 360.000 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel akkers Tarwe en mais in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnig met temperaturen tussen 6 en 23 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, afgezien van enkele blaren.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren na de blarenbehandeling op zoek naar het pelgrimsmenu. Het smaakte goed na zo'n lange dag. In de refugio stonden stapelbedden van 3 hoog en ik mocht in het bovenste slapen. Je zou bijna hoogtevrees krijgen. De nacht goed doorgekomen ondanks de blaren.
In de ochtend van start gegaan in de goede hoop de afstand te kunnen overbruggen. Alleen een blaar aan mijn dikke teen bleef me parten spelen. Vandaag in Hospital de Orbigo over de langste pelgrimsbrug gelopen en hier tevens de koffiestop gemaakt. De schoenzolen begonnen weer los te laten, wat een volgende noodreparatie noodzakelijk maakte dus met gezwinde spoed naar de Spaanse sjoester. Ik kwam daar net voor sluitingstijd aan en de schoenmaker wilde het nog wel snel herstellen in de hoop dat het tot de laatste dag in Spanje zou houden. Maar garantia tot om de esquina.
Vandaag nog de stad bekeken met zijn kathedralen en andere gebouwen, het was zeer toeristisch. Zeker het Gaudy gebouw was zeer in trek.
8) Slaapplaats.
Refugio, Siërvas de Maria.

*) Astorga( in het latijn Asturica) is een Spaanse stad gelegen in de provincie Castilla y León, ten zuiden van de hoofdstad, op een hoogte van 868 m sobre boven zeeniveau. Ze hheft een oppervlakte van 46,78 km² en ligt aan de rivier de Jerga.. Zij heeft 12.275 inwoners ( 2005),
Gegevens voor de TomTom aproximada 42,46° N, 6,06° O.

Groet en tot morgen dag 94,

JanDe.