Dag 92 Arcahuela - Villadangos del Paramo
Blijf op de hoogte en volg John
19 Juli 2007 | Spanje, Villadangos del Páramo
Verslag van 19/7.
1)Route.
Start 7.00 uur.
Aankomst 17.45 uur.
Pleisterplaats: Villadangos del Paramo *)
Vandaag gelopen 29 km. Totaal gelopen 2520 km. Totaal 3.360.000 stappen.
Tot Santiago nog: 300 km of, 400.00 stappen
2) Landschap/omgeving.
Een stad Leon maar veel tarwe-akkers en soms mais in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnig weer met temperaturen tussen 11 en 25 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, behalve enige blaren.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Volgt later, en inderdaad om 22.58.57 uur was het bericht er, lees en huiver.
Gisteravond kwam de Belgische Dimitri ons gezelschap houden, afkomstig uit Leuven en voorzien van een rasta-kapsel. Hij vertelde me dat hij behalve een gedeelte van de camino ook nog een cursus ging doen in Frankrijk, een soort healing. Vandaag op pad naar Leon. Al bij binnenkomst blijkt dat Leon een grote stad is. Omdat wij op tijd waren vertrokken zagen we de stad ontwaken. Het bezoek aan de kathedraal was de moeite waard en natuurlijk ook de andere gebouwen zoals die van Gaudi. Het verblijf in Leon werd langer dan gepland met name door al de aanwezige bezienswaardigheden.
De diner kb (???) lagen vandaag verder weg dan de boeken aangaven.( wie hier iets van kan maken mag het zeggen, het zal we door de tijd van de dag komen).
In de "pleisterplaats" van vandaag was een team van aankomende artsen actief. Zowel Lorena als José wisten van wanten met de blaren (elk nadeel heb zijn voordeel). Ze deden hun uiterste best om de voeten weer in goede conditie te brengen voor de dag van morgen. Dit doen de aankomende artsen als praktijkstudie en de pelgrim (ik) vaart er wel bij natuurlijk tegen een vrijwillige bijdrage.
8) Slaapplaats.
Refugio municipal.
*) Villadangos del Páramo is een gemeente in de Spaanse provincie León in de regio Kastilië-León met een oppervlakte van 45 km². In 2001 telde Villadangos del Páramo 1017 inwoners
Groet en tot morgen dag 93,
JanDe.
20 Juli 2007 - 06:53
Annie:
Hoi Jhon, even je nog een aanmoediging geven voor de laatste 300km. Het eind is in zicht en het wordt steeds drukker om je heen.Jij verlangt ook naar het eind van de reis, met Lilian nog het laatste stuk doorgenomen. geniet er nog maar van ,dit zal iets onvergetelijks blijven Ik geniet van je reis en de mooie foto's Knap ik bewonder je . Ik wens je nog fijne ontmoetingen en veel sukses met de laatste kilometers Annie