Dag 89 Poblacion - Calzadilla de la Cueza - Reisverslag uit Calzadilla de la Cueza, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 89 Poblacion - Calzadilla de la Cueza - Reisverslag uit Calzadilla de la Cueza, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 89 Poblacion - Calzadilla de la Cueza

Blijf op de hoogte en volg John

16 Juli 2007 | Spanje, Calzadilla de la Cueza

Beste volgers,

Verslag van 16/7.
1)Route.
Start 6.50 uur.
Aankomst 13.45 uur.
Pleisterplaats: Calzadilla de la Cueza *)
Vandaag gelopen 35 km. Totaal gelopen 2408 km. Totaal 3.210.666 stappen.
Tot Santiago nog: 402 km of, 536.000 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos en tarwe-akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Vandaag gelukkig niet meer zo heet, een bewolkte dag met temperaturen tussen de 10 en 21 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren na de bezichtiging van het dorp liep de refugio langzaam vol.
Het betreft veel jongeren die in de ogen van de oudere pelgrims er een vakantie van maken en weinig rekening houden met de andere pelgrims. Mijn insteek, praat met elkaar over de verschillende inzichten en dan kom je eruit. In het plaatselijk restaurant een pelgrimsmenu genomen. Het was er zo druk door de plaatselijke bevolking dat we een tafel kregen aangeboden op straat. De autos en motoren raasden voorbij. De baas van de zaak mengde zich ook nog in het verkeer, hij moest met de fiets brood gaan halen bij de plaatselijke bakker.
Vandaag hebben we een lange etappe voor de voeten waarvan over de laatste 17 km geen eten of drinken meer te krijgen is. De start was iets vroeger gepland om toch op tijd te kunnen arriveren. De temperatuur is behoorlijk gezakt en het voelde vanmorgen koud aan. Met de wind op kop leek het wel herfstachtig.
In de kerk van Carrion de los Condes moest ik de pastoot storen die bezig was om met een toekomstig bruidspaar de bruiloft te regelen. Ik had van de pastoor een sello (stempel) nodig.
De laatste km waren over een veldweg met grind, dus zwaar.
8) Slaapplaats.
Refugio Camino Real.

*) Calzadilla de la Cueza is een dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Cervatos de la Cueza, het is gelegen in de provincie Palencia die deel uitmaakt van de autonome regio Castilië y Leon. Het inwoneraantal van de gemeente bedraagt 365, van het dorp is geen gegeven.

Groet en tot morgen dag 90,

JanDe.

• 17 Juli 2007 - 05:40

Webmaster:

Pauline,
    Please send your E-mail adress in a message. John wants to contact you.

Greetings, JanDe.