Dag 88 Castrojeriz - Poblacion de Campos - Reisverslag uit Población de Campos, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 88 Castrojeriz - Poblacion de Campos - Reisverslag uit Población de Campos, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 88 Castrojeriz - Poblacion de Campos

Blijf op de hoogte en volg John

15 Juli 2007 | Spanje, Población de Campos

Beste volgers,

Verslag van 15/7.
1)Route.
Start 7.10 uur.
Aankomst 13.15 uur.
Pleisterplaats: Poblacion de Campos *)
Vandaag gelopen 30 km. Totaal gelopen 2373 km. Totaal 3.164.000 stappen.
Tot Santiago nog: 437 km of, 582.666 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bosen tarwe-akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnig en warm met temperaturen tussen 15 en 37 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond gedineerd in een goed restaurant tegen een goede prijs, samen met de Spaanse groep die bestaat uit, Augustin, Albert, Guan en Djeisja. De eigenaar van de refugio kwam iedereen persoonlijk goede nacht wensen en vanmoregen werden we ook weer persoonlijk gewekt met Gregoreaanse muziek om vervolgens klaar te staan met café con leche in de refugio. Vervolgens op pad. In de refugio van San Nicola werden we onthaald op[ koffie en brood verzorgd door Italiaanse vrijwilligers. Dit was vroeger een klooster en de pelgrims werden hier opgevangen. Het is nu een refugio met kapel.
In Boadilla del Camino, een volgende koffiestop, een refugio met een veel modernere inslag. Met een zwembad en andere luxe, het leek we op vakantie.
Onderweg ook nog een ontmoeting gehad met een Spaanse Amigo de Compastela, die elke pelgrim aansprak en de dames kuste.
Hij was al op (k)leeftijd en ik wilde hem wel omhelzen maar ik wilde niet worden gekust. De pleisterplaats is vandaag een plaatselijke refugio zonder veel luxe. Deze heeft een bed en een douche en dat is voldoende voor mijn doel, lopen.
8) Slaapplaats.
Refugio Parrosial

*) Población de Campos is een Spaanse gemeente met 180 inwoners gesitueerd in de autonome gemeenschap Castilië y Leon, in de Provincie Burgos. Het ligt in de buurt van Palencia en Boadilla del Camino.
Boadilla del Camino is een dorp van grote kunsthistorische betekenis waarvan een frappante kerk uit de renaissance tijd blijk geeft.

Groet en tot morgen dag 89,

JanDe

• 16 Juli 2007 - 15:50

Pauline:

hello johan
    How are you? your knee? I hope that you are always ok. I see hilda on your photos, hello to her. I think often to you.
    good luck and good camino
    bye
    pauline