Dag 90Calzadilla - Bercianos del Camino - Reisverslag uit Madrid, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 90Calzadilla - Bercianos del Camino - Reisverslag uit Madrid, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 90Calzadilla - Bercianos del Camino

Blijf op de hoogte en volg John

17 Juli 2007 | Spanje, Madrid

Beste volgers,

Verslag van 17/7.
1)Route.
Start 6.45 uur.
Aankomst 13.50 uur.
Pleisterplaats: Bercianos del Camino *)
Vandaag gelopen 35 km. Totaal gelopen 2443 km. Totaal 3.257.333 stappen.
Tot Santiago nog: 367 km of,489.333 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Eerst bewolkt daarna zonnig met temperaturen tussen 11 en 24 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
De refugio van gisteren had een zwembad, het was helaas te koud voor een duik. Er kwamen nog laat pelgrims aan die we eerder gepasseerd waren. Het dorp was heel klein en de kerk lag niet in het centrum. Er waren nog weel lemen huizen te zien en ook lemen afscheidingen.
Het pelgrimsmenu voldeed aan de verwachtingen, keuze was er voldoende en er stond een streekgebonden vissoep op het menu die uitstekend smaakte. De eigenaar hielp mee in de bediening en was een ex-pelgrim.
De nachtrust werd weer wreed verstoord door vroege vertrekkers.
Vanmoregen na een Spaans ontbijt te hebben genuttigd op pad. Voor de deur van de bar hadden we al oponthoud. Een Spaanse jongen van 14 jaar, David genaamd, stond daar te huilen. In ons beste Spaans vroegen wij wat er aan de hand was? Inmiddels was de eigenaar van de bar er ook bij gekomen en die sprak gelukkig Engels. Wat bleek, zijn oom met wie hij samen reisde, was zonder hem vertrokken. Bovendien was de oom niet mobiel bereikbaar. Gisteren hadden ze zich 20 km verlopen. We hbben David meegenomen in de verwachting dat we zijn oom wel zouden ontmoeten.
Dat bleek ook zo te zijn dus, eind goed al goed.
8) Slaapplaats.
Refugio Peregrino Bercianos

*) Bercianos del Camino is een gemeente , het is gelegen in de provincie Palencia die deel uitmaakt van de autonome regio Castilië y Leon. Het inwoneraantal van de gemeente bedraagt 208.

Groet en tot morgen dag 91,

JanDe.

• 17 Juli 2007 - 18:18

Jo En Nelly:

hallo John
    De laatste k.m. super wat gaat het goed.
    Wij volgen je iedere dag,maar aanstaande vrijdag gaan wij met vakantie.Naar het zonnige zuid Frankrijk.
    Heel veel lieve groeten en veel plezier met je laatste k.m.
    Jo en Nelly.

• 17 Juli 2007 - 19:41

Thei Maesen:

hei John, op de foto van gister toch even goed moeten kijken wie nu wie was! (Grapje) Het gaat voorspoedig zien we!
    We lezen niets meer van zere knietjes maar met het eiddoel in zicht is de motivatie op en top natuurlijk!Veel succes verder.
    Annemie en Thei

• 17 Juli 2007 - 22:06

Bonjako:

hey john zo te lezen ga je als een speer nu.Begin je soms de haver in de stal te ruiken aan de km te zien die je aflegt.John veel succes met de laaste loodjes wensen je Jan en bonnie