Dag 59 Cajarc - Varaire
Blijf op de hoogte en volg John
16 Juni 2007 | Frankrijk, Varaire
Verslag van 16/6.
1)Route.
Start 7.15 uur.
Aankomst 12.00 uur.
Pleisterplaats: Varaire *)
Vandaag gelopen 16 km. Totaal 1606 km.
Totaal 2.141.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos,weiden een akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnig met temperaturen tussen de14 en 24 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Veel last van de linkerknie, rest goed.
Ziekenkaart ?
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond was René de kok, zijn menu: Tomaat vooraf, daarna puree en biefstuk en yochurt na. Michel bracht een fles wijn mee als aperitief. Na de maaltijd hebben we nog genoten van het gezang van alle aanwezigen in de gite. De knie was dikker geworden, ondanks het koelen en daardoor heb ik vannacht slecht geslapen.
Vandaag toch gestart en in het begin liep het nog wel maar na de eerste beklimming was al duidelijk dat het vandaag maar een korte etappe zou worden. Het team kon de elende niet meer aanzien en verdeelde de inhoud van mijn rugzak over hun rugzakken, zodat ik zonder rugzak kon lopen. Uiteindelijk hebben we laangs de grote weg een auto aangehouden. De bestuurder was bereid om me naar de eerstvolgende apotheek te brengen. Aldaar een gel en een kniekous gekocht en het advies gekregen om zeker 1 dag te rusten. Ik ben toch nog op eigen kracht tot aan de gite gekomen.
Daar lig ik nu op bed te rusten en te hopen dat mijn knie gauw geneest.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe
*) Varaire is een gemeente in het Franse departement Lot (regio Midi-Pyrénées) en telt 292 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Cahors.
De oppervlakte van Varaire bedraagt 25,3 km², de bevolkingsdichtheid is 11,5 inwoners per km². 44° 21'NB, 1° 44' OL
Groet en tot morgen, dag 60
JanDe.
16 Juni 2007 - 16:32
Dienie:
heel veel sterkte John, met je knie.
Gelukkig dat je een groep om je heen hebt. -
16 Juni 2007 - 16:48
Annie:
Hoi John
Als ik het zo lees wordt het morgen je eerste ziekendag!even bijkomen en uitrusten. Iedere dag geniet ik van de mooie foto's,dat is het echte Frankrijk.Het eten is wel aan de karige kant daarmee kun je geen Compastella halen,wel veel vrienden en die bieden ook energie.Sterkte met je knie,moed en volhouden,het thuisfront is trots op je.
Bijna twee-derde erop, het doel in zicht!Ik wens je fijne momenten op die weg .
Groetjes Annie -
16 Juni 2007 - 18:59
Liesbeth Tummers:
Rust maar eens dag goed uit. Verder een prachtige omgeving maar dat is het al de hele route.