Dag 58 La Lassagnole - Cajarc - Reisverslag uit Cajarc, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 58 La Lassagnole - Cajarc - Reisverslag uit Cajarc, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 58 La Lassagnole - Cajarc

Blijf op de hoogte en volg John

15 Juni 2007 | Frankrijk, Cajarc

Beste volgers,

Verslag van 15/6.
1)Route.
Start 7.30 uur.
Aankomst 12.45 uur.
Pleisterplaats: Cajarc *)
Vandaag gelopen 28 km. Totaal 1590 km.
Totaal 2.120.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden, akkers en ook weer wijngaarden. Dit alles in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnig met temperaturen tussen 14 en 24 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Nog iets last van de nek, rest is oké.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond met David uit Liverpool een lang gesprek gevoerd over de pelgrimage en andere zaken. Bij het eten zaten we met 6 personen aan tafel alwaar we canard kregen voorgeschoteld. Bij de kaas maakte Richard een specispecialiteit, warm brood met chèvrekaas en miel. Vanmorgen alweer afscheid genomen van David. De dames Paulien en Hilda deden het kopwerk, rode wijn lijkt voor hen doping te zijn. Voor René, Richard en mijzelf is het volgen geblazen. In Grealou, een dorp onderweg, stond de koffie klaar. De afdaling naar Cajarc was erg steil en daardoor heb ik nu wat last van mijn knie, maar met goed smeren moet dat overgaan.Ik heb ook nog het dorp bezocht en het is, behalve de kerk, niks bijzonders. Ik kreeg een aparte rondleiding, een drankje en een koekje omdat ik helemaal van Stein was komen lopen. In het dorp heeft Pompidou, de ex-president van Frankrijk, gewoond.
In het dorp heb ik ook nog inkopen gedaan voor het eten, dus vanavond hoeven we nog geen honger te lijden.
Het is nog 1241 km naar Santiago.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe.

*) Cajarc is een plaatsje aan de rivier de Lot in Frankrijk. Cajarc is hoofdplaats van het gelijknamige kanton in het departement Lot. Het heeft 1161 inwoners en een oppervlakte van 25 km2. De burgemeester is Jean Pierre Bouquie.
Cajarc is al eeuwen bewoond. De ligging was dan ook ideaal: op een rotsachtige hoge punt in een grote meander van de Lot. De plek was goed verdedigbaar te maken, de omgeving, het Lot-dal, bood voldoende vruchtbare landbouwgrond. Hunebedden in de omgeving duiden op een vroege bewoning van het dal.

Groet en tot morgen dag 59,

JanDe.

• 15 Juni 2007 - 22:21

Liesbeth Tummers:

Ja John zo zie wat je allemaal moet doen voor een koekje en een kopje koffie.