Dag 57 Livinhac le Haute - La Cassagnole - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 57 Livinhac le Haute - La Cassagnole - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 57 Livinhac le Haute - La Cassagnole

Blijf op de hoogte en volg John

14 Juni 2007 | Frankrijk, Parijs

Beste volgers,

Verslag van 14/6.
1)Route.
Start 7.00 uur.
Aankomst 13.20 uur.
Pleisterplaats: La Cassagnole *)
Vandaag gelopen 32 km. Totaal 1562 km.
Totaal 2.082.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Vandaag zonnig weer met temperaturen tussen 13 en 24 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Rest goed alleen nog iets last van de nek.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Na een goede nachtrust en een zelfgemaakt ontbijt weer aan de slag.
Bij het aantrekken van de werkschoenen vielen de eerste druppels. Om uit een dal te komen moet je bergop, Voor een Maesenaer is dit de gewoonste zaak van de wereld. Samen met Sofie de eerste col beklommen, van haar laatste dag,en boven afscheid genomen.Daarna verder gelopen met Paulien en René, totdat Richard ons inhaalde. Vervolgens met hem verder gelopen tot aan de eerste koffiestop in Saint Felix. Daar kwanm iedereen weer bij elkaar, de meesten hadden een afkorting genomen. Na een minder snelle bediening weer door.De kleinere heuvels bleven komen en krijgen de vorm van de Limburgse hoogten.Overal langs de route liggen bij de kruizen langs de weg vele stenen. Dat is werk van de Fransen, die dat doen als dank dat ze tot aan dat kruis zijn gekomen en vragen op deze manier ook sterkte tot aan het volgende kruis. De huidige gite is erg rustig want hij ligt in een stiltegebied.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe

*) Geen nadere gegevens gevonden van La Cassagnole.

Groet en tot morgen dag 58,

JanDe.

• 14 Juni 2007 - 18:35

Klaas Mors:

beste webmaster,
    Ik vind het niet zo elegant dat u foto,s van mijn website op de uwe plaatst.
    Wel wens ik John een vruchtbare pelgrimage.

• 14 Juni 2007 - 19:50

Webmaster:

Klaas,
    Mijn excuses.Ik heb het ongetwijfeld een mooie foto gevonden.

• 14 Juni 2007 - 20:41

Liesbeth Tummers:

John ik heb echt bewondering voor je dat je deze tocht zo kunt maken en iedere keer opgewekt blijft. Maar hoe kan het ook in zo een omgeving waar de tijd lijkt stil te staan. Frankrijk is inderdaad een prachtig land. Je leert volgens mij nu het echte Frankrijk kennen.