Dag 56 Conques - Livinhac le Haute - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 56 Conques - Livinhac le Haute - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 56 Conques - Livinhac le Haute

Blijf op de hoogte en volg John

13 Juni 2007 | Frankrijk, Parijs

Beste volgers,

Verslag van 13/6.
1)Route.
Start 6.40 uur.
Aankomst 13.10 uur.
Pleisterplaats: Livinhac le Haute *)
Vandaag gelopen 27 km. Totaal 1530 km.
Totaal 2.040.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, akkers en weiden in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnig met temperaturen tussen 12 en 27 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, behalve de rug. Dit is mogelijk een gevolg van de hellingen die beklommen moeten worden, dan ga je gebukt lopen en gaat de rugzak doordrukken.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond in de abdij gegeten met Jo en Joelle, er werd tijdens het eten ook nog gezongen. Na het eten en de zang zijn we naar de pelgrimsmis gegaan (Paatje even noteren). Vannacht slecht geslapen door het kraken van het bed. Om 6 uur opgestaan en om 6.30 uur op pad. Direct al een steile klim naar de kapel van Sainte Foy. Bij de kapel afscheid genomen van Jo en Joelle. We hebben een afspraak gemaakt over de dag om bij hun in Moissac te eten. Ik heb me aangesloten bij Richard uit Toulouse. Met hem heb ik de etappe van vandaag gedaan. De etappeplaats van vandaag zou uitgaande van de naam hoog moeten liggen. Het lag echter in een dal, ondanks dat moesten we om er te komen een klim maken met een stijgings %age van 16. We zitten nu samen aan tafel met: een Zwitser, een Ierse en vier Fransen. We hebben veel gelachen en lekker gegeten, Richard was de kok.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe.

*) Livinhac-le-Haut is een gemeente in het Franse departement Aveyron (regio Midi-Pyrénées) en telt 1126 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Villefranche-de-Rouergue. De oppervlakte van Livinhac-le-Haut bedraagt 11,0 km², de bevolkingsdichtheid is 102,4 inwoners per km². 44° 35'NB, 2° 14' OL

Groet en tot morgen dag 57,

JanDe.

• 14 Juni 2007 - 04:40

Thei Maesen:

Nou John , ik herken je nog maar net..Zorg aub goed voor jezelf! Maak dat je niet te mager wordt..Maar goed aan die wijze raad heb je niet veel, denk ik daar, ik wel zeker weet,en dat laat je ook zien. je bent goed voorbereid op pad gegaan. Het is schitterend om te zien waar je op dit moment bent!
    John, groetjes uit Meas en sterkte met het verdere verloop van je tocht!
    GRoet, Thei