Dag 40. Pasaia Donibane-Hendaye. - Reisverslag uit Hendaye, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 40. Pasaia Donibane-Hendaye. - Reisverslag uit Hendaye, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 40. Pasaia Donibane-Hendaye.

Door: JanDe.

Blijf op de hoogte en volg John

10 Oktober 2010 | Frankrijk, Hendaye

Beste volgers,

Verslag van 10-10-2010.
1)Route.
Start 8.15 uur vanuit Pasaia Donibane.
Aankomst 13.00 uur.
Pleisterplaats: Hendaye *)
Vandaag gelopen 20 km. Totaal 1091 km.
Totaal 1.454.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, akkers en weilanden in een bergachtige omgeving.
3) Het weer
Een bewolkte en regenachtige dag met regen van 8.15 tot 13.00 uur bij temperaturen tussen 16 en 20 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Goed
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Vandaag waren we de laatste dag in Spanje en Pluvius deed ons uitgeleide.
Vanmorgen hebben we afscheid genomen van José de hospalitero die ons vanmorgen goed op weg hielp, Gisteren maakte hij nog een grapje door te vertellen dat de refugio complet was en wij dus buiten moesten slapen.
Vandaag misten we door de regen een pijl en daardoor hebben we de Jatzkibel (onnodig) beklommen. Een col in de pyreneeën die wielrenners ook vaan voor de wielen krijgen.
Vandaag zagen we veel jagers, ondanks het slechte weer. Maar misschien is dat we echt jaagweer net zoals het goed visweer is.
Bij de ermita in Hondaribia hebben we nog gesproken met Spaanse pelgrims die vandaag waren gestart.
De vrouw in de souvenierswinkel vond het maar niks dat we vandaag naaar Frankrijk gingen, volgens haar moesten we naar Irun.
We hebben haar de laatste cello (stempel) in Spanje laten zetten, dat stelde haar op haar gemak. Het laatste stukje naar Irun kregen we gezelschap van Begoña een Baskische en dat wilde ze ook weten. Want toen ik vroeg of ze Spaanse was antwoordde ze neen Bask. Haar naam betekent voetstuk (van een pilaar).
Zij gaf ons nog wat tips om goed door Irun te komen op weg naar Hendaye.
Vive la France.
8) Slaapplaats.
Pension in St Jean Pied de port, Frankrijk.
9) Eten.
In een plaatselijk restaurant

Voor foto’s klik op onderstaande link:

*) Hendaye (Baskisch: Hendaia) is een klein Frans stadje in het departement Pyrénées-Atlantiques en in Frans-Baskenland. Deze kustplaats heeft zo'n 12.000 inwoners en ligt tegen de grens met Spanje. Hendaye trekt veel toeristen en is dankzij het TGV-station in de plaats ook goed te bereiken. Vlak over de grens ligt Irun in Spaans Baskenland, dat vier keer zoveel inwoners heeft.
Op 23 oktober 1940 had Hitler in Hendaye een ontmoeting met met de Spaanse generaal Franco. Het stadje was destijds onderdeel van Vichy-Frankrijk.

Groet en tot morgen dag 41 ,
JanDe.

• 10 Oktober 2010 - 17:38

John Ackermans:

Geachte volgers,

Vandaag hebben we weer een jarige bij de volgers.
    Lilian, de schat van pelgrim John wordt vandaag drie en ...tig jaar. Lilian van harte ook namens de assistent webmaster Gerda,

JanDe.

• 10 Oktober 2010 - 17:47

Dienie:

Nou volg ik je toch , John, maar ik kan het even niet meer volgen. Het is toch wel een hele tippel van Hendaye naar St. Jean-Pied de Port; je overnachtingsplaats. Jammer dat je niet wat langzamer hebt gelopen, dan waren we elkaar vorige week zondag in Hendaye tegengekomen.
    gefeliciteerd, Lilian!

• 10 Oktober 2010 - 18:01

Hans Van Wakeren:

Bonjours Marcheurs
    Bienvenue en France en zet hem op.
    Groetjes en tot morgen