Dag 39. Orio-Pasaia Donibane
Door: JanDe.
Blijf op de hoogte en volg John
09 Oktober 2010 | Spanje, Madrid
Verslag van 9-10-2010 .
1)Route.
Start 8.15 uur vanuit Orio
Aankomst 16.30 uur.
Pleisterplaats: Pasaia Donibane.
Vandaag gelopen 30 km. Totaal 1071 km.
Totaal 1.428.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, akkers en weilanden in een bergachtige omgeving.
3) Het weer
Een bewolkte dag met temperaturen van 20 tot 28 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Piet heeft gisteravond zijn kookkunst weer eens kunnen tonen. Zelfs een van onze oosterburen was er vol lof over. De wijn van de streek paste goed bij het gekozen menu. Vanmorgen ging Piet met eieren aan de slag en weer oogste hij internationaal lof, deze keer was het de Zuid-Afrikaanse Judy die het goed vond ruiken, dat was het enige wat ze kon doen want mee eten was er niet bij.
Voor de etappe van vandaag was het ook nodig om te zorgen voor voldoende reserves. Ook deze etappe zit weer vol met hoogteverschillen, dus stijgen en dalen om nog maar niet te spreken van het aantal trappen.
De refugio ligt op een zeer mooie hoogte maar is alleen te bereiken via een groot aantal trappen. In San Sebastian troffen we José, hij vertelde ons dat hij een vriendin had gehad in Breda en dat die vriendin later was getrouwd met een Duitser. Hij was wel nog op de bruiloft geweest. Wij vroegen hem waarom de liefde geen stand had gehouden en hij zei ; vrouwen zijn soms moeilijke wezens.
Omdat het nog een hele tijd duurt voordat we thuiskomen durven we zeggen dat we het met hem eens waren.
Buiten deze filosofische ontboezemingen gaf José ons info over de stad.
Een andere José leidde ons de stad uit want er waren geen flechas (pijlen) te zien. Volgens José verzette de buurt zich hiertegen. We moesten met de veerpont naar de overkant, maar jammer genoeg misten we de aanlegsteiger van de veerboot.
Waarschijnlijk waren we te veel onder indruk van de haven.
8) Slaapplaats.
In de refugio
9) Eten.
In een plaatselijk restaurant.
Voor foto’s klik op onderstaande link:
Groet en tot morgen dag 40 ,
JanDe.
09 Oktober 2010 - 18:16
John Ackermans:
Geachte volgers,
John en Piet hebben de foto's geplaatst tot en met dag 38, dus kijken!!!
Groet,
JanDe.