Dag 26. Ribadesella-Llanes
Door: JanDe.
Blijf op de hoogte en volg John
26 September 2010 | Spanje, Llanes
Verslag van 26-9-2010 .
1)Route.
Start 8.15 uur vanuit Ribadesella
Aankomst 16.00 uur.
Pleisterplaats: Llanes *)
Vandaag gelopen 33 km. Totaal 692 km.
Totaal 922.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos , akkers en weilanden in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer
Een bewolkte dag met temperaturen tussen 19 en 23 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Het onderkomen van gisteren was in een oude villa vlak aan zee. Het geruis van de golven was goed te horen in de slaapzaal, wat tot gevolg had dat de blaas vaak moest worden geledigd. Het avondeten in een plaatselijk restaurant was voor ons van een goede prijs/kwaliteitverhouding. De Duitse pelgrims waren het niet met ons eens maar dat kon voor ons de pret niet drukken.
Vanmorgen gingen we op pad met een zware bewolking boven ons hoofd.
Gelukkig bleef het droog zodat de schoenen ook wat konden aandrogen na gisteren. Toen we op een landweg liepen wilden we ons ervan vergewissen dat we op de juiste weg zaten. De boer waaraan we dit wilden vragen had een dier vast dat volgens ons op een koe leek. Hij gaf aan dat we staan moesten blijven want hij bleek een grote grommende hond aan de lijn te hebben die hem bijna omver trok. We liepen snel weer door want hier wilden we zonder kleerscheuren vanaf komen. Onderweg hebben we nog een Italiaan ontmoet waar we kort mee hebben gesproken over: waar kom je vandaan, waar ga je naartoe en wat is je route? In totaal zijn we vandaag 8 pelgrims tegen gekomen, maar niet iedereen wilde met ons kletsen.
We hebben nieuwe foto’s geplaatst voorzien van ondertiteling.
Groet, Piet en John.
8) Slaapplaats.
In de refugio
9) Eten.
In een restaurant
Voor foto’s klik op onderstaande link:
*) Llanes is een gemeente in de Spaanse provincie Asturië in de regio Asturië met een oppervlakte van 264 km². In 2007 telde Llanes 13.627 inwoners. Llanes is de hoofdstad van de comarca Oriente.
Groet en tot morgen dag 27 ,
JanDe.
26 September 2010 - 17:53
John Ackermans:
Beste volgers,
Let op!
John heeft ook eerder geplaatste foto's voor zien van commentaar.
Gerda.