Dag 95 Manjarin - Ponferrada - Reisverslag uit Ponferrada, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 95 Manjarin - Ponferrada - Reisverslag uit Ponferrada, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 95 Manjarin - Ponferrada

Blijf op de hoogte en volg John

22 Juli 2007 | Spanje, Ponferrada

Beste volgers,

Verslag van 22/7.
1)Route.
Start 8.10 uur.
Aankomst14.30 uur.
Pleisterplaats: Ponferrada *)
Vandaag gelopen 26 km. Totaal gelopen 2606 km. Totaal 3.474.666 stappen.
Tot Santiago nog: 214 km of, 285.333 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, heide en akkers in een bergachtige omgeving.
3) Het weer.
Een zonnige dag met temperaturen tussen 5 en 22 graden
4) Lichamelijke conditie.
Goed, nog enige blaren.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Het menu van gisteravond was paella met salade en smaakte uitstekend. Uiteraard was de aanvangstijd van het diner wat later. Het slapen gaan om 10.00 uur bij het licht van een kaars werkte wat primitief maar was doelmatig. De nacht was fris, de temperatuur daalde tot onder de 5 graden (net te warm voor vorstverlet).
Om 7.00 uur werden we gewekt door de bel van de refugio die ook klinkt als er iemand langs komt. Ik heb ook het hoogste punt van de camino bereikt al moest ik daar even voor van mijn route afwijken. In Riego de Ambros kregen we van de bevolking, tijdens onze koffiestop, hete chocola en cake. Dit was omdat er een dorpsfeest was.In de afdaling hierna had ik een ontmoeting met Balbino. Deze man vroeg, zittend op een steen, of ik pijn aan mijn knie had? Ik zei ja, want de afdaling was van een dusdanig kaliber dat de pijn weer terug was. Hij wreef over de knie, masseerde hem even en liet me een aantal oefeningen doen, waarna hij vroeg of ik nog pijn had? De pijn was weg en in de verdere afdaling was de pijn nauwelijks voelbaar. De aankomst in een echte stad was weer even wennen.
8) Slaapplaats.
Refugio Paroissial

*) Ponferrada is een gemeente in de Spaanse provincie León in de regio Kastilië-León met een oppervlakte van 283 km². In 2001 telde Ponferrada 62.175 inwoners.
De rivier Sil stroomt door de stad.
Ponfirrada is een mijnstad met een lange historie achter zich. Zowel de naam , die doet denken aan een met ijzer versterkte brug ( Pons ferrata) als het kasteel van de Tempeliers brengen een krachtig verleden in herinnering. Het kasteel dat aan de buitenkant zeer goed in stand is gehouden laat het sterke kabalistische (kaballa is een Joodse geheime leer) karakter zien.
Meer naar beneden vinden we in de oude stadskern het Hospital de la Reina, een herberg uit de renaissance dichtbij de kerk van San Andres, waar een Christenbeeld van de Tempeliers wordt bewaard.

Groet en tot morgen dag 96,

JanDe.

• 22 Juli 2007 - 18:49

Annemie Maesen:

Hallo John, ik wens je nog heel veel sterkte met de laatste 214 km voor de boeg. Ik vind het knap van je en sta versteld van hetgeen je presteert. De groeten ook van Thei natuurlijk!
    Groet, Annemie

• 22 Juli 2007 - 19:55

Liesbeth:

John je gaat als een speer. Misschien kun je in het kippenhok in Elsloo komen werken. (ik denk wel dat je weet wat dat zeggen wil). We kunnen nog wel een haan gebruiken.