Dag 62 Montcuq - Lauzerte - Reisverslag uit Lauzerte, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 62 Montcuq - Lauzerte - Reisverslag uit Lauzerte, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 62 Montcuq - Lauzerte

Blijf op de hoogte en volg John

19 Juni 2007 | Frankrijk, Lauzerte

Beste volgers,

Verslag van 19/6.
1)Route.
Start 8.00 uur.
Aankomst 12.00 uur.
Pleisterplaats: Lauzerte *)
Vandaag gelopen 13 km. Totaal 1648 km.
Totaal 2.197.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Zonnige dag bij temperaturen tussen 14 en 27 graden
4) Lichamelijke conditie.
Nog wat last van de linkerknie, rest is goed.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond met 13 pelgrims aan tafel(foto gisteren). De gastvrouw had goed haar best gedaan en het eten smaakte dan ook voortreffelijk. Ik heb er gisteren opgelet dat mijn knie hoog bleef en voor vandaag een korte maar zeer heuvelachtige etappe gepland. Het lopen ging goed en bij de afdalingen was ik erg voorzichtig. De temperatuur was vandaag hoog en het was bovendien benauwd. Onderweg behoorlijk wat kersenbomen gezien, om van te watertanden!! Maar niet lang, toen hadden we ze geproefd en ze waren erg lekker.
Voor een pelgrim is dat geen stelen omdat ze nog wat laten hangen (noot v/d redactie)
Lauzerte is een oud stadje en ligt boven op een berg. De bezichtiging was erg leuk en er zijn veel zaken gericht op de pelgrims. Vanavond komt weer de kookkunst van de equipe op tafel, ikzelf moet zorgen voor het desert waarvoor ik al inkopen heb gedaan. Voor morgen staat een wat langere etappe op de planning en er wordt onweer verwacht. We vertrekken wat vroeger dan vandaag en ik ben vol vertrouwen voor morgen.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe

*) Lauzerte is een gemeente in het Franse departement Tarn-et-Garonne (regio Midi-Pyrénées) en telt 1487 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Castelsarrasin.
De oppervlakte van Lauzerte bedraagt 45,0 km², de bevolkingsdichtheid is 33,0 inwoners per km². 44° 15'NB, 1° 8' OL

Groet en tot morgen dag 63,

JanDe.

• 19 Juni 2007 - 20:18

Suzanne:

Hoi John,
    ik ben blij te horen dat het wat beter gaat met je knie. Blijf voorzichtig.
    Maar ik zie dat je toch wel goed voor je zelf zorgt. Heel veel sterkte voor je verdere reis.
    Veel liefs -x- Suzanne