Dag 61 Varaire - Montcuq
Blijf op de hoogte en volg John
18 Juni 2007 | Frankrijk, Montcuq
Verslag van 18/6.
1)Route.
Start 7.00 uur.
Aankomst 13.30 uur.
Pleisterplaats: Montcuq *)
Vandaag gelopen 29 km. Totaal 1635 km.
Totaal 2.180.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Het was weer zonnig bij temperaturen van 14 tot 27 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Nog steeds wat last van de linkerknie, rest is in orde. En wat wil ik na dat bericht van gisteren : Morgen hervatten.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond mezelf verwend met een boeren-omelet. Het smaakte prima ondanks dat ik het zelf had moeten maken, Gisreavond ook nog een gesprek gevoerd, over vocht in de knie, met een ex-apotheker uit Engeland. De man had een zoon die arts was en bovendien zelf wel eens last gehad van vocht in de knie. Dus hij had medicamenten bij zich die bijzonder geschikt waren voor mijn blessure. Dit gaf mij weer moed voor vandaag. Daarna met 2 kamergenoten onder zeil in de garage. Vannacht goed geslapen. Vanmorgen na het ontbijt via de D-weg op pad. Het was wat onwennig maar met een lichtere rugzak, de medicatie, de stok en de kniekous kreeg ik al snel een beter gevoel. Na 8 km kreeg ik een lift van een Franse profeseur die mij 11 km verder bracht.
Toen ik op mijn kaart stond te kijken waar ik was en waar ik naar toe moest, riep mij een Franse chauffeur. Ik liep naar hem toe en hij vroeg of ik op zoek was naar de route van St Jacq, en ik zei natuurlijk Oui. Hij zei stap maar in want ik heb nog een pelgrim in de auto.
Hij dropte ons in L'Hospitalet waar ik samen met de Zweedse pelgrim de GR-route weer heb opgepakt. In Montcuq was de equipe weer bij elkaar.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe
*) Montcuq is een gemeente in het Franse departement Lot (regio Midi-Pyrénées) en telt 1310 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Cahors.
De oppervlakte van Montcuq bedraagt 32,1 km², de bevolkingsdichtheid is 40,8 inwoners per km². 44° 20'NB, 1° 13' OL
Groet en tot morgen dag 62,
JanDe.
18 Juni 2007 - 18:13
Webmaster:
Geachte volgers, John heeft ook op voorgaande dagen foto's geplaatst, even bekijken natuurlijk.