Dag 31 Vezelay - Chastelux sur Cure - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 31 Vezelay - Chastelux sur Cure - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 31 Vezelay - Chastelux sur Cure

Blijf op de hoogte en volg John

19 Mei 2007 | Frankrijk, Parijs

Beste volgers,

Verslag van datum.
1)Route.
Start 8.25 uur.
Aankomst 14.00 uur.
Pleisterplaats: **)Chastellux sur Cure.
Vandaag gelopen 24 km. Totaal 818 km.
Totaal 1.090.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen, wel veel bos weiden en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Vandaag zonnig bij temperaturen tussen 16 en 22 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Nog ietsje last van rug, rest prima.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Met een snelle coupe ravage, aangericht door thuiskapster Lili, op pad naar het vertrekpunt in Vezelay. Aldaar had ik een ontmoeting met Leite, de laatste ?
Alleen op pad met een nieuwe routekaart en andere schoenen. De schoenen zijn door Peter gewikst, als dat nog niet goed loopt !!!
Op een terras in Pierre Perthuis *) werd ik bediend door een Nederlandse kelnerin. Zij vroeg me hoe het was met mijn hoofd. Ik heb haar geantwoord dat het leeg was. Het lunchpakket heb ik genuttigd in Cure.
In Cure werd ik opgevangen door Lilian en Marjan, na een zware route die voelde als een bergetappe maar eigenlijk nog niet zo mag worden genoemd.
8) Slaapplaats.
Bij particulier, Fam.Bollen au Tonnerre

*) Pierre-Perthuis is een gemeente in het Franse departement Yonne (regio Bourgondië) en telt 116 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Avallon.
**) Van Chastellux sur Cure is niks te vinden op internet, misschien kan Dienie weer inspringen en aanvullen?

Groet en tot morgen dag 32,

JanDe.

• 19 Mei 2007 - 14:53

Webmaster:

In het verslag staat dat op Internet niets is te vinden van Chastellux. Dit kwam doordat ik op Chastelux met 1 L heb gezocht, Dienie hoeft dus niet aan te vullen, zie onderstaand:
    Chastellux-sur-Cure is een gemeente in het Franse departement Yonne (regio Bourgondië) en telt 141 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Avallon.
    De oppervlakte van Chastellux-sur-Cure bedraagt 10,6 km², de bevolkingsdichtheid is 13,3 inwoners per km². 47° 23' NB, 3° 53' OL

• 20 Mei 2007 - 06:50

Dienie Meys:

ik hoop dat je in Vezelay genoten hebt, zoals wij dat altijd deden. En dat Maria Magdalena maar mag helpen bij het vervolg van de tocht. Ze had wel iets met voeten, dacht ik zo.