Dag 30 Bessy sur Cure - Vezelay - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 30 Bessy sur Cure - Vezelay - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 30 Bessy sur Cure - Vezelay

Blijf op de hoogte en volg John

18 Mei 2007 | Frankrijk, Vézelay

Beste volgers,

Verslag van 18/5.
1)Route.
Start 8.05 uur.
Aankomst12.30 uur.
Pleisterplaats: Vezelay *)
Vandaag gelopen 26 km. Totaal 794 km.
Totaal 1.058.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos en akkers. De route is zeer heuvelachtig.
3) Het weer.
In de voormiddag bewolkt maar na 12.00 uur verscheen het zonnetje weer. Temperatuur tussen de 13 en 23 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Voor het overgrote deel goed, alleen nog iets last van mijn rug.
5) Psyche.
Goed, dank zij de begeleiders.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Vandaag ben ik gelukkig weer op tijd mogen opstaan. Ofschoon dat mijn begeleiders een iets andere definitie hebben van op tijd. Met het lunchpakket en de grote rugzak bracht taxi Bollen ons naar het startpunt in Bessy sur Cure.
Lilian fungeerde als haas en nam de kop in een strak tempo. Marjan en Peter liepen ons tegemoet vanuit Vezelay. Omstreeks 11.00 uur hadden we een eerste blik op de basiliek van Vezelay. Het laatste stuk van de route was behoorlijk steil, met een groot stijgingspercentage.
In Vezelay heb ik veel pelgrims weer gezien die ik al eerder had leren kennen. Vandaag heb ik een tampon gehaald bij de zustele. We hbben Vezelay verkend en ik heb een maan gevonden voor op de slaapkamer. In de basiliek heb ik een kaarsje opgestoken voor de goede reis tot nu toe en eentje voor alle volgers. Terwijl ik dit bericht formuleer wordt ik door taxi Bollen terug gereden naar Tonnerre.
8) Slaapplaats.
Particulier, bij de familie Bollen au Tonnere.

*) Het schilderachtige dorp Vézelay (500 inwoners, Departement Yonne), opklimmend uit het dal van de Cure in het noorden van het Parc de Morvan, lijkt nu alleen nog te bestaan om een ieder te wijzen op, en iedereen deelgenoot te laten zijn van zijn glorieuze verleden als één van de belangrijkste bedevaartsoorden tijdens de Middeleeuwen. De huizen zijn als het ware in een lint gebouwd, dat plotseling ophoudt te bestaan, pal voor de kerk, de Basilique Ste. Madeleine, één van de grootse cultuurschatten van Bourgondië.

Groet en tot morgen dag 31,

JanDe.

• 18 Mei 2007 - 18:35

Mathon,Suus En Dario:

He John,
    Volgens mij doet Lilian IETS niet goed, omdat je nog steeds last van je rug hebt??????
    We wensen jullie allen nog fijne dagen tegemoet,met veel loopplezier,en John we wewnsen je nog veel massage-genot van Lilian toe!! Haha.

Veel liefs van Mathon, Dario -X-, en Suus
    -XXX-

• 18 Mei 2007 - 18:57

Annie:

Geweldig Jhon,al 30 dagen aan de wandel
    je bent nu in het me bekende Vezelay op een tweesprong,ben benieuwd hoe je verder gaat. Samen met Lilian loop je nu op vleugels en kun je er in geloven.
    Fijne dagen samen maar ook met alle mensen op je pad naar het einddoel!
    Nog even doorzetten , ik wens je veel sucses en een goede gezondheid.
    Groetjes Annie

• 18 Mei 2007 - 20:22

Liesbeth Tummers:

Hoi familie Ackermans
    Jullie schieten al flink op. Lilian niet zou snel lopen je bent de post niet aan het rond brengen. Als je straks terug bent en ook nog zou snel loopt hou ik je niet meer bij.
    Groetjes

liesbeth