Dag 17. Lourenza-Ribadeo - Reisverslag uit Ribadeo, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 17. Lourenza-Ribadeo - Reisverslag uit Ribadeo, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 17. Lourenza-Ribadeo

Door: JanDe.

Blijf op de hoogte en volg John

17 September 2010 | Spanje, Ribadeo

Beste volgers,

Verslag van 17-9-2010.
1)Route.
Start 8.05 uur vanuit Lourenza
Aankomst 16.30 uur.
Pleisterplaats: Ribadeo.
Vandaag gelopen 30 km. Totaal 429 km.
Totaal 572.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, heide en brem in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer
Bewolkt met regen van 10.15 t0t 11.00 uur , dit alles bij temperaturen tussen 18 en 21 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Is nog altijd niet verbeterd beide pelgrims hebben nog blaren.
5) Psyche.
De moraal is goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Als we samen op de foto willen moeten we iemand in de buurt vragen om ons te kieken. Meestal is dat geen probleem en dat was nu ook niet het geval.
De Maleise Geek Cheng was daar best toe bereid.
Ze was in Spanje met haar vriend die er voor zaken was en zij mocht de tourist uithangen en veel foto’s maken. Na een kort gesprek kwam haar vriend ook nog even kennis maken en daarna gingen zij weer verder. In de refugio was ook de Zuid-Afrikaanse Karen. We hebben met haar in het Engels gesproken en ook in het Zuid-Afrikaans, dat was nog eens ouderwets leuk.
We hebben het ook nog gehad over de ondernemingsgeest van de Nederlanders, zij was van mening dat het in de genen zit. Ook ons teruglopen getuigde volgens haar van ondernemingsgeest.
Vandaag hadden we een zeer golvende route met vele vergezichten. We hebben de kust en de zee weer bereikt maar het is frisjes, geen strandweer.
In de refugio was geen plaats en dat viel tegen, en we hadden niet de courage om nog eens 9 km verder te lopen.
In de stad hebben we middels het touristenburo een goedkoop pension gevonden. Dat is na deze zware tocht een kleine surprise.
8) Slaapplaats.
Wij slapen in een pension.
9) Eten.
Om geld uit te sparen voor het pension koken we zelf.

Voor foto’s klik op onderstaande link:

Ribadeo is een gemeente in de Spaanse provincie Lugo in de regio Galicië met een opper-vlakte van 109 km². Ribadeo telt 9.983 inwoners (2009).
Ribadeo aan Rio Eo

Groet en tot morgen dag 18 ,
JanDe.

• 17 September 2010 - 20:05

Hans Van Wakeren:

Buenas Noches jongens
    Lees iedere keer in de verslagen dat jullie nog steeds blaren hebben! Nu is mijn ervaring met blaren dat als ik ze krijg ze laat door prikken en dan zijn het geen blaren meer klopt toch?.Als ik een lange afstand ga lopen smeer ik mijn voeten met uierzalf in en heb dan weinig of geen last van blaren is misschien een tip.Hoop dat jullie er gauw van af zijn(van die blaren)Vertrek Zondagavond richting Santander en hoop dat ik jullie kan blijven volgen.
    Goede nachtrust hasta mañana.Hans

• 17 September 2010 - 21:23

Bonjako:

hallo john en piet niet zo klagen over blaren met 30km vandaag volgens mij beginnen jullie in vorm te komen niet zo veel met de vrouwtjes ouwehoeren en doorlopen en doe wat hans zegt maar eerlijk ik zou er geen 5km mee kunnen lopen gr jan en bonnie