Dag 5. Finisterra-Cee - Reisverslag uit Santiago de Compostela, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 5. Finisterra-Cee - Reisverslag uit Santiago de Compostela, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 5. Finisterra-Cee

Door: JanDe.

Blijf op de hoogte en volg John

05 September 2010 | Spanje, Santiago de Compostela

Beste volgers,

Verslag van 5-9-2010.
1)Route.
Start 9.00 uur vanuit Finisterra
Aankomst 14.30 uur.
Pleisterplaats: Cee
Vandaag gelopen 20 km.Totaal 143 km.
Totaal 190.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Veel bos en zee in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Bij de start vanmorgen zonnig en later bewolkt bij een temperatuur van 30 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Met Piet is alles OK. maar John heeft nog steeds last van blaren
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren hebben wij onze Finisterrana ontvangen, het bewijs dat we van Santiago naar Finisterra zijn gelopen.
In Finisterra hebben we weer veel pelgrims getroffen die we al eerder hadden ontmoet. Voor velen is Finisterra het eindpunt van hun camino. Het barst hie van de Duitsers dus het is erg druk. Ondanks dat hebben we nog een slaapplaats veroverd in de refugio.
We hadden al een aanbod voor een kamer van een oudere Spaanse Signora.
Zij was ervan overtuigd dat de refugio vol was. Ze had nog met de hospalitero gesproken en we weten niet of hierbij nog lelijke woorden zij gevallen, we kregen in ieder geval een onvriendelijk handgebaar toegworpen. Wij hebben wel nog vriendelijk buenos tardes gezegd. Door al die beslommeringen hebben we de zonsondergang bij Faro gemist.Dat betekent ook dat we gistern 3 km minder hebben glopen dan we in het bericht hebben vermeld. Natuurlijk hebben we dat vandaag recht gezet.
Daarom hebben we vandaag een andere pleisterplaats dan de bedoeling was.Dat is ook goed voor de genezing van de blaren van John.
Veel van de mensen die wij vandaag tegen kwamen gaven aan dat we de verkeerde kant op liepen.
8) Slaapplaats.
In de refugio.
9) Eten.
In een restaurant.

Voor foto’s klik op onderstaande link:

*) Cee
Cee is een gemeente in de Spaanse provincie A Coruña in de regio Galicië met een opper-vlakte van 58 km². In 2001 telde Cee 7164 inwoners.
Geboren in Cee
• Pilar Hidalgo (3 mei 1979), triatlete