Dag 11 Ommen - Hellendoorn
Blijf op de hoogte en volg John
13 September 2007 | Nederland, Amsterdam
Verslag van 13/9.
1)Route.
Start 9.40 uur.
Aankomst 15.30 uur.
Pleisterplaats: Hellendoorn *)
Vandaag gelopen 26km. Totaal gelopen 241 km. Totaal 321.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden, heide en akkers in een "vlakke" omgeving,
Archemerberg 75 mtr boven NAP.
3) Het weer.
Een bewolkte dag met temperaturen tussen 15 en 20 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond zijn we op de fiets van mevrouw naar het centrum gereden om te gaan eten in een restaurant. We hebben allebei goed geslapen en na een zeer uitgebreid ontbijt hebben we afscheid genomen van Mw. v/d Scheer. We moesten via de stad naar het startpunt van vandaag maar we waren al weer snel in een landelijke omgeving. Langs de kant vande weg konden we gekookte scharreleieren kopen met zout. Tevens stond bij de boerderij een bord dat waarschuwde voor overstekende scharrelkippen. We hebben vandaag ook de bergen van Overijsel beklommen, die lagen in een prachtige omgeving met veel bloeiende heide. De koffiestop hebben we gehad in een tuinhuisje in Lemele dat van een koffieautomaat was voorzien en ook kon je er boerderij-ijs kopen.
Een gedeelte van de winst ging naar de stichting War-Child. Hier hadden we een ontmoeting met een paar PP-lopers die morgen 52 jaar zijn getrouwd. Zij vonden net als wij dat winst doorsluizen naar de stichting een goed initiatief was.
Na een bezoek aan het "Bakkerij en ijsmuseum" gingen we op weg naar de familie Aaltink in Hellendoorn, ons gastadres van vandaag.
8) Slaapplaats.
L&O bij familie Aaltink.
*) Hellendoorn (Nedersaksisch: Heldern) is een gemeente en een dorp in de Nederlandse provincie Overijssel op/bij de grens van Salland en Twente. De gemeente telde op 1 juli 2006 36.118 inwoners op een oppervlakte van 139,03 km²[1]. Hellendoorn is vooral bekend geworden door Avonturenpark Hellendoorn. De gemeente Hellendoorn maakt deel uit van de plusregio Regio Twente, maar behoort historisch gezien tot Salland
De gemeente Hellendoorn is een overwegend christelijke gemeente, waarin doorgaans bij de landelijke verkiezingen op het CDA wordt gestemd. Bij de landelijke verkiezingen in 2003 ontving het CDA hier 50,9%. In 2006 daalde dit percentage tot 48% bij de landelijke verkiezingen. Echter in 2007 steeg het percentage bij de statenverkiezingen weer naar 54,6%[2].
Groet en tot morgen dag 12,
JanDe.