Dag 97 Trabadelo - Triacastela - Reisverslag uit Tríacastela, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 97 Trabadelo - Triacastela - Reisverslag uit Tríacastela, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 97 Trabadelo - Triacastela

Blijf op de hoogte en volg John

24 Juli 2007 | Spanje, Tríacastela

Beste volgers,

Verslag van 24/7.
1)Route.
Start 7.10 uur.
Aankomst 16.20 uur.
Pleisterplaats: Triacastela *)
Vandaag gelopen 41 km. Totaal gelopen 2681 km. Totaal 3.574.666 stappen.
Tot Santiago nog: 139 km of,185.333 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, wijngaarden en akkers in een bergachtige omgeving.
3) Het weer.
Weer een bewolkte dag met temperaturen tussen 7 en 22 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, afgezien van enkele blaren.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren al eens gekeken wat de dag vandaag zou brengen. Het was de laatste bergetappe van de camino.
Op naar een hoogte van meer als 1300 mtr.
Dit betekent niet alleen dat je fit moet zijn, op tijd naar bed moet maar je moet ook voldoende brandstof hebben.
Gisteren met het diner al de toon gezet en met daarbij een goed ontbijt met voldoende eiwitten, koolhydraten en vitamientjes moet het lukken. De top bereiken is één maar de weg er naar toe met zijn stijgingen en dalingen is nog een ander hoofdstuk. De eerste optie was om te lopen tot Fonfia. Tijdens de 1e koffiestop in La Faba had ik een ontmoeting met een Zweeds stel en we hadden een gesprek over allerlei zaken. We bleven elkaar vandaag tegenkomen.
De lunch heb ik genuttigd op het hoogste punt van vandaag in Alto de Poio op 1337 mtr hoogte, en aldaar het plan bijgesteld om door te lopen naar Triacastela. Aldaar had ik een ontmoeting met een Japans stel Yoshiko en Seiji. Hun heb ik verteld over het hoe en waarom van de tocht. Ze waren zeer onder de indruk van de gelopen afstand en andere zaken die ik hun vertelde. Alle gegevens werden door hun genoteerd, wie weet wat dit nog zal opleveren.
8) Slaapplaats.
Refugio Oribio, privé.

*) Triacastela is een gemeente is Spanje gelegen in de provincie Lugo, in de autonome regio Galicie, de oppervlakte bedraagt 51,36 km² met een bevolking van 839 zielen (2004) en derhalve een bevolkingsdichtheid van 16,34 bewoners/km².
Triacastela heeft een kerk die in de
18e eeuw is gereconstrueerd op een vroegere Romaanse waarvan enige steunberen en de apsis in stand zijn gebleven. De stad ondervond een bloeiperiode in de tijd van Alfons de negende.

Groet en tot morgen dag 98,

JanDe.

• 24 Juli 2007 - 20:49

Dienie:

al raak je steeds verder van ons in Wasigny verwijderd; elke avond kjken we uit naar je bericht. Het einddoel nadert, en het lijkt wel of je meer kilometers per dag maakt naarmate de 'stal' in zicht komt. Ik hoop dat je ontmoetingen met de mensen van allerlei allooi en afkomst je goed doen. veel sterkte met de laatste loodjes ( -jes?)