Dag 84 Santo Domingo - Tosantos
Blijf op de hoogte en volg John
11 Juli 2007 | Spanje, Tosantos
Verslag van 11/7.
1)Route.
Start 7.05 uur.
Aankomst 13.50 uur.
Pleisterplaats: Tosantos *)
Vandaag gelopen 30 km. Totaal 2261 km.
Totaal 3.014.666 stappen.
Vandaag de 3-miljoengrens overschreden.
Tot Santiago nog: 549 km of, 732.000 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen/steden maar veel bos, weiden en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Bewolkt met temperaturen tussen 13 en 26 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond Anneke getroffen in Santo Domingo. Aldaar afgesproken om met z'n drieen te gaan eten. In de grote zaal, waar wij alleen zaten, voelden we ons als vorsten. Op de achtergrond, op TV, waren de stierengevechten in Pamplona te zien en te horen. In het restaurant was men er vol van. Gisteravond hebben we besloten om vandaag samen op pad te gaan.
Daarbij ook de afspraak gemaakt dat we, als het iemand te snel ging, in het volgende dorp op hem/haar zouden wachten.
Nu dat lukte aardig. De koffiestops vonden plaats in Castildelgado en in Belorado.
In Belorado hebben we ook inkopen gedaan.
Wij waren op pad naar Tosantos met een refugio die wordt gerund door vrijwilligers. Het Spaans lukt nog niet zo goed, toen ik een café-nero bestelde kreeg ik in eerste instantie een niet begrijpende serveerster tegenover me. Na raadpleging van het woordenboek bleek dat het een café-negro moest zijn. En dat begreep de serveerster dan ook.
8) Slaapplaats.
Refugio Casa parroquial, oftewel parochiehuis.
*) Tosantos is een kleine enclave van 57 inwoners, in de landstreek Burgos, provincie Castilië.
Haar oorsprong ligt in de 10e eeuw getuige het document Iuxta Vivum de Tol Sanctos. (Wat dit ook moge betekenen).
Dat Tosantos rechtstreeks in verbinding brengt met de camino en Santiago.
Groet en tot morgen dag 85,
JanDe.
11 Juli 2007 - 17:54
Marjan En Peter:
doe anneke vooral de groeten van ons. verder druk bezig om de "kortste"thuisroute uit te zoeken voor je. zal wel lukken. het gaat nu ontzettend snel. tot horens -
11 Juli 2007 - 20:26
Bonjako:
Proficiat met je 3miljoenstappen john Wij hebben zondag 10000 stappen gezet heuvel af heuvel op vond het al zwaar genoeg Maar ja verschil van mening met mijn wandelgezelin over de route je kent haar wel.John op naar de laatste stappen. Gr jan en bonnie -
12 Juli 2007 - 08:30
Suzanne En Mathon:
Het gaat nu wwel heel snel he John, geweldige prestatie,met je 3miljoen stappen. Nog effe zo doorgaan,het gaat geweldig.Wij gaan a.s zaterdag op vakantie,maar ik laet me door mam en pap op de hoogte houden van je prestaties, en er is volgens mij een internet-gelegenheid op de camping.
Tot gauw en groetjes van Mathon,Dario en Suzanne -XXX-