Dag 81 Villamayor - Viana - Reisverslag uit Viaña, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 81 Villamayor - Viana - Reisverslag uit Viaña, Spanje van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 81 Villamayor - Viana

Blijf op de hoogte en volg John

08 Juli 2007 | Spanje, Viaña

Beste volgers,

Verslag van 8/7.
1)Route.
Start 7.00 uur.
Aankomst 14.00 uur.
Pleisterplaats: Viana *)
Vandaag gelopen 30 km. Totaal 2168 km.
Totaal 2.890.666 stappen.
Tot Santiago nog:642 km of, 856.000 stappen
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers (tarwe)in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Bewolkt met temperaturen tussen 13 en 25 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, behalve de blaren.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
De gasten in de refugio waren van Italiaanse, Engelse, Duitse, Spaanse en Japanese afkomst. Gisteravond viel nog een lekker regenbuitje dat een koele nacht tot gevolg had, waardoor het slapen geen probleem was. Na een goed Hollands ontbijt vanmorgen afscheid genomen van Lynn. De koffiepauze viel in het water omdat de bar gesloten was. Er was vruchtendrank te krijgen in de tienda (winkel).Dat had snel een grote toeloop van pelgrims tot gevolg en dus drukte voor de eigenaresse.
De temperatuur was van dien aard dat lekker doorlopen mogelijk was. De eerste 10 km waren lange rechte wegen en al gauw eentonig. Na de frispauze kwamen er weer heuvels. In Viana trof ik Anneke (Armengaud reacties dag 15,27 en 55) die ik voor de tocht al had gesproken en die me had verteld dat ze het Spaanse gedeelte ging doen en dat we ons misschien zouden ontmoeten. Toeval bestaat niet. Samen een terrasje gepikt en natuurlijk bijgekletst. In St.Jean PdP had ik al gesproken met haar man. Ik blijf me elke dag verbazen over de ontmoetingen maar wil ze daarom zeker niet missen.
8) Slaapplaats.
Refugio Andres Munoz

*) Viana ligt op de grens van Navarra. Hier is de voornamelijk gotische domkerk van Santa Maria te bewonderen. In Viana dwaalt de geest van Cesar Borgia, die in het Atrium van de genoemde kerk werd begraven

Groet en tot morgen dag 82,

JanDe.

• 08 Juli 2007 - 18:27

Jo En Ans:

Geweldig om je belevenissen te lezen. Voor jou schiet het al aardig op, geniet er dus goed van. Wij zijn al weer goed gewend, maar het blijft kriebelen. Groetjes, liefs ook voor Lilian. Jo en Ans.

• 08 Juli 2007 - 19:36

P Meijers Meers:

John,
    Graag wil ik je laten weten dat er ook in Maes belangstelling bestaat voor je "onderneming". Ik wens je voor de nog resterende kilometers heel veel succes; en petje af voor wat je al volbracht hebt.