Dag 79 Trinidad de Arre - Puente la Reina
Blijf op de hoogte en volg John
06 Juli 2007 | Spanje, Puente la Reina
Verslag van 6/7.
1)Route.
Start 7.00 uur.
Aankomst 15.00 uur.
Pleisterplaats: Puente la Reina *)
Vandaag gelopen 28 km. Totaal 2107 km.
Totaal 2.809.333 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Een zonnige dag met temperaturen tussen de 14 en 34 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, een beetje last van blaren.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Vandaag zijn we op weg naar Pamplona, de stad die bekend staat om zijn stierenrennen. Dat rennen start morgen en vandaag is de start van allerlei festiviteiten. De sfeer was er al en de spanning ook. Onderweg heb ik 4 Spaansen getroffen die een stuk van de route lopen. Maar ze gaan ook naar het feest, ze waren er vol van. Dansen, drinken en plezier hebben met het stierenrennen.
In Pamplona gaven de mensen aan dat we de verkeerde richting opliepen en we werden door hun naar het centrum verwezen. De geest was sterk genoeg om dat te weerstaan. Wel heb ik in Pamplona de eerste koffiepauze gemaakt om de sfeer nog beter te kunnen proeven.
De 2e koffiepauze heb ik in Zariquiequi genomen, de 3e op de top van de Perdonkam en de 4e in Muruzabal.
Vanwege de hitte had ik meer pauzes nodig. Bij de 3e pauze was een Londenaar die de pelgrims voorzag van koffie, thee of iets anders. Hij doet dit 6 maanden per jaar om de pelgrims te helpen.
Als oud-pelgrim wist hij van wanten.
8) Slaapplaats.
Refugio
*) Puente la Reina o Gares in het Baskisch is een dorp gesitueerd in de provincie Navarra in Spanje, het ligt op 24 km van de provinciehoofdstad (Pamplona). Dit dorp is een belangrijk punt aan de weg naar Santiago
Het ligt op een hoogte van gemiddeld 344 mtr boven de zeespiegel.
Het aantal inwoners bedraagt 2546 (2004)
De oppervlakte bedraagt 39,7 km2
De bevolkingsdichtheid is 64,1 inw/km2.
Het dorp dankt zijn naam aan de Romaanse brug met 6 gewelven en licht gebogen rugzijde.
Groet en tot morgen dag 80,
JanDe.