Dag 70 Air sur L'Adour - Arzacq Arraziguet - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 70 Air sur L'Adour - Arzacq Arraziguet - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 70 Air sur L'Adour - Arzacq Arraziguet

Blijf op de hoogte en volg John

27 Juni 2007 | Frankrijk, Parijs

Beste volgers,

Verslag van 27/6.
1)Route.
Start 6.40 uur.
Aankomst 15.00 uur.
Pleisterplaats: Arzacq Arraziguet *)
Vandaag gelopen 34 km. Totaal 1886 km.
Totaal 2.514.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers (mais) in een heuvelachtige omgeving.
3) Het weer.
Vandaag weer wisselvallig met regen van 6.30 tot 7.30 uur en van 10.30 tot 12.00 uur, de rest van de dag bewolkt bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden
4) Lichamelijke conditie.
Nog wat last van de linkerknie, de rest is Oké.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren een afscheidsdiner klaar gemaakt voor Kenny de Zwitser. Richard was de chef de cuisine en zette de rest van de equipe aan het werk. Samen met Kenny heb ikeen salade gemaakt en ik was verantwoordelijk voor het nagerecht. De wijn vloeide rijkelijk en de pasta met bief smaakte goed. Het napraten duurde wat langer dan gewoonlijk vanwege het afscheid. Vanmorgen om 5.30 uur reveille en om 6.00 uur Jenny uitgezwaaid. Bij het vertrek regende het en dat maakte de bospaden weer glibberig. De koffie hebben we gedronken in een oud bushok in Latrille, hier was demogelijkheid voor pelgrims om zelf koffie te maken. De lunch hebben we gebruikt in Pimbo op een bankje met een prachtig uitzicht op het dal. In Miqueou werden we door een boer uitgenodigd om binnen te komen voor een drankje, we kregen limonade, bonbons en een ijsje toe. Ook kregen we een rondleiding op de boerderij en een verhaal van de boer dat hem het water tot aan de lippen stond en hij het bijna niet meer kon bolwerken. De oorzaak was dat de prijs die hij kreeg, voor de mais die hij verbouwde, steeds lager werd.
Hij hield nog wel even moed maar vroeg aan mij of ik in Santiago de C. aan hem wilde denken.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe.

*) Arzacq-Arraziguet is een gemeente in het Franse departement Pyrénées-Atlantiques (regio Aquitanië) en telt 978 inwoners (2004). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Pau..
De oppervlakte van Arzacq-Arraziguet bedraagt 15,2 km², de bevolkingsdichtheid is 64,3 inwoners per km². 43° 32'NB, 0° 25' WL

Groet en tot morgen dag 71,

JanDe.

• 27 Juni 2007 - 21:58

Liesbeth Tummers:

Als ik het zo lees kun je Lilian straks goed verwennen met allerlei lekker eten. Ze zal dan wel wat harder moeten lopen bij de post om die kilo´s er af te houden.