Dag 53 Aubrac - Espalion - Reisverslag uit Espalion, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 53 Aubrac - Espalion - Reisverslag uit Espalion, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 53 Aubrac - Espalion

Blijf op de hoogte en volg John

10 Juni 2007 | Frankrijk, Espalion

Beste volgers,

Verslag van 10/6.
Note Webmaster: John heeft gisteren de 1e helft van zijn voettocht afgerond en is dus nu bezig aan zijn 2e helft, maar van laatste loodjes is nog geen sprake.
1)Route.
Start 7.35 uur.
Aankomst 16.15 uur.
Pleisterplaats: Espalion *)
Vandaag gelopen 32 km. Totaal 1448 km.
Totaal 1.930.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel weiden, bos en akkers in een bergachtige omgeving.
Gelukkig gaat het nu bergaf.
3) Het weer.
Het is bewolkt en erg benauwd bij temperaturen tussen de 10 en 26 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, behalve iets last van de nek en de linkerknie, mogelijk een gevolg van het afdalen.
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
VAnmorgen on route met de familie Weissmantel en Monica. De familie is uit Neurenberg en bestaat uit, man, vrouw, en 2 kinderen van 2 en 6 jaar. Ze hebben een kinderwagen voor de jongste en allerlei spullen te vervoeren.
Omdat we vandaag het Aubracgebergte gingen verlaten en de afdalingen behoorlijk steil zijn heb ik gisteravond mijn hulp aangeboden. Dat werd uiteraard zeer op prijs gesteld. Het bleek inderdaad om de kinderwagen op sommige plaatsen over grote stenen te dragen. De kleinste moest dan lopen. Ik ben met de familie samen gelopen tot St. Chely d'Aubrac alwaar we samen hebben gegeten en vervolgens afscheid genomen. Vervolgens heb ik de laatste kilometers voor vandaag alleen gelopen, het was zeer benauwd en ik kwam daardoor bekaf in Espalion aan. Normaal is de douche een opkikker maar vandaag niet echt.
Ik ga nu op zoek naar een plek om goed te eten misschien dat dat wel helpt.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe

*) Espalion is een gemeente in het Franse departement Aveyron (regio Midi-Pyrénées) en telt 4457 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Rodez.De oppervlakte van Espalion bedraagt 36,6 km², de bevolkingsdichtheid is 121,8 inwoners per km². 44° 31'NB, 2° 46' OL

Groet en tot morgen dag 54,

JanDe.

• 10 Juni 2007 - 19:16

Jo En Nelly:

Hoi John.
    Wij volgen je iedere dag en bewonderen je steeds opnieuw. Geweldig dat je steeds opnieuw iedere dag begint aan deze tocht.Je bent nu aan de laatste helft en hopen dat deze ook zo goed verloopt .
    heel veel groetjes van de Jetjes.