Dag 50 Le Falzet - St Alban sur Limagnole - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 50 Le Falzet - St Alban sur Limagnole - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 50 Le Falzet - St Alban sur Limagnole

Blijf op de hoogte en volg John

07 Juni 2007 | Frankrijk, Parijs

Beste volgers,

Verslag van 7/6.
1)Route.
Start 7.00 uur.
Aankomst 12.00 uur.
Pleisterplaats: St Alban sur Limagnole
Vandaag gelopen 26 km. Totaal 1361 km.
Totaal 1.814.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, Akkers en weiden in een bergachtige omgeving.
3) Het weer.
Bewolkt en zonnig, geen regen tijdens tocht, temperaturen tussen 10 en 19 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, nog iets last van de rug.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteravond van een degelijke boerenmaaltijd genoten. Ik werd goed verzorgd door de Fransen uit de buurt van Lyon. Later gaf de groep nog een concert ten beste, ik weet niet of het slaapliedjes waren maar ik sliep er goed op. Vanmorgen toen we op pad gingen was het zicht minder als 50 mtr. Het parcour had weer de nodige variatie in hoogte, het ging weer bergop en bergaf. Bij de kapel van St. Rochus stond een bordje met "Santiago 1475 Km". Nog 57 km en ik ben op de helft, tenminste als het bord klopt. Ik had ook nog een ontmoeting met 2 Franse zussen die in de midlifecrisis zaten. Met wat tips van een (verstandige)pelgrim, kunnen ze er voorlopig weer tegen denk ik.Ik kan in ieder geval weer vooruit met hetgeen dat we deelden. Toen ik op het terras zat te wachten tot ik in de gite kon, raakte ik in gesprek met 2 Engelse koppels uit Watford die op rondreis waren in Spanje en France. Zij waren in Compastela geweest en gingen naar Le Puy waar ik ben geweest. We konden dus ervaringen uitwisselen. In de gite heb ik weer bekenden van eergisteren ontmoet. Inmiddels vallen de eerste druppels maar ik heb mijn was net droog.
8) Slaapplaats.
Gite d'Etappe.

Groet en tot morgen dag 51,

JanDe.

• 07 Juni 2007 - 19:37

Elly Machielsen:

Hallo John.

Ieder dag kijk ik even op de site, ik vind het geweldig. Jammer dat het weer op het moment niet helemaal meezit, maar zo warm als het hier op het moment is, zou ook niet lekker voor je zijn, veel te benauwd.
    John, heel veel succes verder en ik blijf je volgen (net als dr rest hier thuis).

Groetjes, Elly.

• 07 Juni 2007 - 20:21

Marjan En Peter:

over 2 dagen op de helft of is deze 50ste dag toch al de helft??? Je doet het prima en de bewondering stijgt met de dag. Bijzonder zijn beslist al je ontmoetingen, dat hebben we zelf al even aan den lijve mogen ondervinden.

• 09 Juni 2007 - 20:04

Thomas Te Wierike:

Ha die John,ik ben er pas achter gekomen dat jij een site bij houd over het verloop van jou wandelroute en ervaringen onderweg naar naar santiago de Compastela,ik vind het toch een knappe prestatie wat je me daar neerzet,ik houd je vanaf nu elke dag in de gaten,ik wens je verder heel veel sucses en een grote dosis doorzettingvermogen toe,dat laatste zal voor jou zover ik weet geen probleem zijn.Nou ik zou zeggen groetjes van uit het warme Limburg en ik hoop dat je het allemaal gaat halen.(Veel geluk)