Dag 46 Estivareilles - Retournac - Reisverslag uit Retournac, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 46 Estivareilles - Retournac - Reisverslag uit Retournac, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 46 Estivareilles - Retournac

Blijf op de hoogte en volg John

03 Juni 2007 | Frankrijk, Retournac

Beste volgers,

Verslag van 3/6.
1)Route.
Start 7.30 uur.
Aankomst 13.40 uur.
Pleisterplaats: Retournac *)
Vandaag gelopen 32 km. Totaal 1235 km.
Totaal 1.646.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Weinig dorpen maar veel bos, weiden en akkers in een bergachtige omgeving. John loopt door het Centraal massief met bergen die de uitlopers vormen van de alpen.
3) Het weer.
Afwisselend zonnig en bewolkt, geen regen bij temperaturen tussen 8 en 16 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, nog ietsje last van rug maar te weinig voor de ziekenkaart.
5) Psyche.
Goed.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Vannacht werd ik wakker van het noodweer, de regen viel met bakken uit de hemel. Als goed huismeester was ik al op tijd uit de veren. Het ontbijt was karig zonder vers brood. Na het schoonmaken van de gite op pad naar de bakker en de epicerie. Bij die laatste was nog niet open en ik moest daar de sleutel inleveren. Na enig kloppen kwam gelukkig beweging in de zaak.
Met het gewicht van de inkopen in de rugzak en route. De eerste klim was al direct voor de deur, het was nog wel oud spoor, daarna het bos in maar de bospaden zijn slecht door het weer van de afgelopen dagen. Bloed, zweet en nog net geen tranen,daarom de route verlaten en via D-wegen naar Retournac. In Boisset om 9.30 uur (schafttijd)eenkop koffie gedronken.De route liep vervolgens bergaf langs smalle wegen en ravijnen en zo heb ik me het ontstaan van de Ance kunnen voorstellen. In Solignac op een terras een leuk gesprek gevoerd met een stel inwoners, men maakte zich niet druk over het weer.
In retournac was de VVV dicht dus ik moest elders op zoek naar een slaapplaats. Op de plaatselijke camping was de douche defect dus dat was geen optie. Daarom gekozen voor het goedkoopste hotel om de was te doen, douchen en slapen.
8) Slaapplaats.
Hotel "Le Beau Rivage"

*) Retournac is een gemeente in het Franse departement Haute-Loire (regio Auvergne) en telt 2535 inwoners (2004). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Yssingeaux.De oppervlakte van Retournac bedraagt 45,4 km², de bevolkingsdichtheid is 55,8 inwoners per km². 45° 12'NB, 4° 2' OL

Groet en tot morgen dag 47,

JanDe.

• 03 Juni 2007 - 18:36

Dienie:

over de verharde weg, ( fietsroute) is het nog 30 km naar le Puy. Nog effe volhouden John, je krijgt het nog warm genoeg!

• 04 Juni 2007 - 08:45

Rob En Silvia:

John veel succes de komende tijd.
    We volgen je nu vanaf portugal.
    Groeten ROB en SILVIA.

• 04 Juni 2007 - 09:41

Louis Cox:

De bergen van het Centraal Massief zijn geen uitlopers van de Alpen. De bergen zijn ontstaan door vulkanische activiteit en ouder dan de Alpen. Bekendste berg is de Puy De Dome, waar in een grijs verleden Eddy Merkx in hevige ademniood kwam; waarvan akte.

• 04 Juni 2007 - 18:26

Pascal En Mirelle:

Beste John,
    Je vordert gestaag en veel succes met het resterende gedeelte van je missie.