Dag 13 Wasigny - Chateau Porcien.
Blijf op de hoogte en volg John
01 Mei 2007 | Frankrijk, Château-Porcien
Verslag van 1/5.
1)Route.
Start 8.35 uur.
Aankomst 12.50 uur.
Pleisterplaats: Chateau Porcien
Vandaag gelopen 20 km. Totaal 357 km.
Totaal 476.000 stappen.
2) Landschap/omgeving.
De route liep door een landbouwgebied waar weinig dorpjes en veel akkers en weilanden, maar zeer heuvelachtig.
3) Het weer.
Mooi weer met temperaturen van 11 - 29 graden.
4) Lichamelijke conditie.
Goed, met de rug gaat het steeds beter.
5) Psyche.
Goed, al mis ik mijn visite natuurlijk.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Na een uitstekend diner, gisteravond bij de familie Meys, met verse forel uit Wasigny, nog lekker nagetafeld. Ik ging wat laat naar bed, maar ja gezelligheid kent geen tijd. Ik moest ook nog een SMS-je maken voor de webmaster, werd het nog later. Na een goede nachtrust en een prima ontbijt afscheid genomen van een bijzondere familie Meys. Met de kaart van de familie op pad naar Chateau Poucien. Onderweg nog gebeld zonder contact te krijgen met de eigenaar ???
In Ecly met ene Dennis gesproken die me nog wat tips meegaf. In de pleisterplaats van vandaag de eerste de beste bewoner aangesproken (mijn Frans wordt steeds beter). Door hem werd ik doorverwezen naar de maire/burgemeester.
Zo ben ik toch nog in een gite (onderkomen) terecht gekomen. Het bleek een oude judozaal te zijn. De deuken van de soutami's (achterwaartse worp) zaten nog in de vloer. Na een rustuurtje stonden Stella en een andere pelgrim Luite voor de deur. Vanavond geen uitgebreid diner maar wel een pintje en brood.
8) Slaapplaats.
In een gite herberg voor pelgrims die wordt beheerd door de gemeente.
Groet en tot morgen dag 14,
JanDe.
01 Mei 2007 - 18:24
Mathon,Suus&Dario:
He John,
Ben blij je te zien lachen. Je bent al aardig wat kilootjes kwijt zo te zien.
elke avond erg benieuwd naar je volgende belevenis/ontmoeting van de dag.
Gelukkig gaat het met je rug ook al beter. Goed dat je nu per dag iets minder km's maakt,en wat meer rust neemt.
Groetjes en dikke kus
Suzanne, Mathon en Dario -
01 Mei 2007 - 18:48
Anoniem:
John, gisteren heb ik in Meers gezien hoe jouw zwagers jouw erfdeel aan het minimaliseren waren. Omdat ik er toch was heb ik een gitaar en drie geluidsboxen geritseld. -
01 Mei 2007 - 18:49
Jelle:
hoi john ik vind het klasse waar je mee bezig bent. je webmaster houdt me van alles op de hoogte. ook een leuke site trouwens.veel succes met je verdere trip. -
02 Mei 2007 - 06:56
Ger Jakobs:
Hallo John,
Het gaat zo te zien goed met je behalve met de rug. Je zult wel veel mooie natuur zien. knap zo een tocht te maken met alle voorspoed.
Je hebt zo te zien veel mazzel met het weer zonnig en geen regen want dan is de de tocht toch moeilijker. Ik heb 4 dagen on de tuin gewerkt dus ik voel wat jij voelt (rug). Veel succes verder met de tocht en goed weer toegewenst.
Groetjes, Ger