Dag 6 Marche les dames-Profondeville - Reisverslag uit Profondeville, België van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 6 Marche les dames-Profondeville - Reisverslag uit Profondeville, België van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 6 Marche les dames-Profondeville

Blijf op de hoogte en volg John

24 April 2007 | België, Profondeville

Beste volgers,

Verslag van 24/4.
1)Route
Start 9.50 uur.
Aankomst 17.00 uur.
Pleisterplaats Profondeville. Ligt ten zuiden van Namen langs de Maas. Zolang John door de Maasvallei loopt ontwijkt hij grote hoogteverschillen in het landschap.
Gelopen 28 km. Totaal gelopen 189 km.
Volgens de stappenteller van John zijn 189 km 252.000 stappen.
2) Landschap/omgeving
Was ondanks dat er in de Maasvallei werd gelopen toch nog heuvelachtig.
De route voerde ook door bossen en bewoond gebied dus steden en dorpen.
3) Het weer.
Was goed, deels zonnig en deels bewolkt met temperaturen tussen 14 en 25 graden.
4) Lichamelijke conditie
Voor het grootste deel goed, het enige probleem is de rug, vanwege de zware rugzak.
5) Psyche.
Goed met uitzondering van vermoeidheid.
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Vannacht goed geslapen zodat ik vanmorgen uitgerust de H.Mis kon bijwonen in de abdij. Daarna samen met de zusters ontbeten. Vervolgens weer afscheid genomen, iets dat ik elke keer weer raar/moeilijk vind maar het is van alle dag.
In de stad Namen was de route onduidelijk en uiteindelijk heb ik besloten om aan te koersen op Profondeville een schilderachtig vakantieoord mooi gelegen in een meander van de Maas.
Wel heb ik nog de Citadel van Namen beklommen maar hoogmoed komt voor de val.
De route liep daarna niet zoals ik verwachte of had ik een leesfout gemaakt?
Profondeville liet lang op zich wachten.
Vanavond kreeg ik een surprisebezoek van Lilian, Marianne en Peter, hardstikke leuk. Dankzij de moderne communicatiemiddelen hebben we elkaar kunnen vinden.
We hebben lekker aan de Maas vertoefd.
8) Slaapplaats.
Vannacht maak ik gebruik van een chambre d'hotel.

Groet en tot morgen dag 7,

JanDe.

• 24 April 2007 - 20:13

Bonjako:

beste jhon als dat zoo door gaat met al dat kerk gedoe moeten we dan vrezen dat je terug gaat naar de zusters en broeder word gr jaj jaj

• 24 April 2007 - 20:16

Bonjako:

ps zusters niet de rug laten masseren hou je taai gr bonnie en jaj jaj

• 25 April 2007 - 06:15

Annie Dassen:

Hoi John, Van uit mijn luie stoel geniet ik van je pelgrimstocht.Dat is wat je wilde.Al meer k.m.dan je had gepland,wel met pijntjes maar die je vergeet als je aan je doel denkt. Ik wens je fijne ontmoetingen,wandelgenot en gezondheid toe,en volg je reis de komende km.Sukses!Annie'

• 25 April 2007 - 13:30

Nancy:

John, je gaat geweldig en al die missen, dat kan niet meer stuk, onze lieve heer zal je vergezellen. Ik lees je verslag met plezier, succes en een groet uit Almere.

• 25 April 2007 - 17:08

Marjan En Peter:

wij vonden het ook leuk om john te bezoeken al schrokken wij in 1ste instantie een beetje. John is flink afgevallen. Smal koppie en Lil moest haar riem achterlaten om de broek op te houden. Eten Johnnie, eten. En drinken natuurlijk, water overdag en .... 's avonds. En voor de bezoekers van deze site.... het afscheid tussen beiden was errrrg romantisch, net een pas verliefd stel.
    Marjan en Peter