Dag 46. Hagetmau- Saint Sever. - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu Dag 46. Hagetmau- Saint Sever. - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van John Ackermans - WaarBenJij.nu

Dag 46. Hagetmau- Saint Sever.

Door: JanDe.

Blijf op de hoogte en volg John

16 Oktober 2010 | Frankrijk, Parijs

Beste volgers,

Verslag van 16-10-2010 .
1)Route.
Start 8.10 uur vanuit Hagetmau.
Aankomst 12.30 uur.
Pleisterplaats: Saint Sever *).
Vandaag gelopen 17 km. Totaal 1220 km.
Totaal 1.626.666 stappen.
2) Landschap/omgeving.
Bos, akkers en weilanden in een heuvelachtige omgeving
3) Het weer
Een bewolkte dag met temperaturen tussen 10 en 18 ºC.
4) Lichamelijke conditie.
Goed
5) Psyche.
Goed
6) Belevenissen/ontmoetingen.
Gisteren konden we gebruik maken van alle mogelijkheden die de gites bood.
Van de aanwezige was machine en wasdroger hebben we natuurlijk ook handig gebruik gemaakt en nu zit alle was schoon , droog en opgevouwen in onze rugzak. Daarna hebben we inkopen gedaan en zijn ook nog even langs OT (Office de Tourist) gegaan, daar worden we altijd wijzer van, zo ook nu.
Op het OT kregen we een adres waar we konden internetten en later bleek dat het gratis was omdat we door het OT waren gestuurd, dat was nog eens service.
Na het inkopen gingen we aan de slag met het voorbereiden van het eten.
Dan komen de koelkast, magnetron en kookplaat goed van pas, Omdat het zo koud was werd ook de elektrische verwarming ingeschakeld om te voorkomen dat we kou zouden vatten Dat was te veel van het goede en de stroom werd dan ook uitgeschakeld door een of andere beveiliging. Alles wat elektrisch was lag op zijn reet en we hadden geen kaarsen, ofschoon het nog moeilijk genoeg is om daar eten op te koken. Met behulp van een zaklamp werd licht in de duisternis gebracht en met vereende krachten gingen we aan de slag om de electro te herstellen en dat lukte. Vervolgens hebben we het eten verder klaargemaakt met de toen bekende handicaps. Het eten stond ondanks alles toch nog snel op tafel.
Er waren geen andere pelgrims in de gites dus we hebben lekker rustig kunnen slapen. Vanmorgen zijn we na een goed ontbijt weer uitgerust op stap gegaan.
8) Slaapplaats.
We slapen vandaag in een klooster.
9) Eten.
In een plaatselijk restaurant.

Voor foto’s klik op onderstaande link:

*) Saint-Sever is een gemeente in het Franse departement Landes (regio Aquitanië) en telt 4455 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Mont-de-Marsan.
De oppervlakte van Saint-Sever bedraagt 46,8 km², de bevolkingsdichtheid is 95,2 inwoners per km².

Groet en tot morgen dag 47 ,
JanDe.

• 16 Oktober 2010 - 16:52

Hans Van Wakeren:

Hela jongens wat een ge-Sever maar gelukkig zien jullie in het donker net zoveel als zonder licht hi.
    Even een reactie op Gerrit de Jong zijn reactie Gerrit ze lopen niet naar Santiago maar naar Stein! dat is ook een bedevaartplaats nl de kapel van Bertha Meulenberg.
    Oke John en Piet een goed nacht rust en weer fris op pad morgen.Hans m.m.s.

• 17 Oktober 2010 - 12:46

Jaak En Mia Gielen:

hey jongens we beginnen u stillekes aan te missen .
    maar houd er maar de moed in , want wat jullie aan het presteren zijn daar spreken we nog jaren van groetjes ! jaak en mia